Camelia

Camellia - Theaceae

De camelia is een erg decoratieve plant die vroeg en langdurig bloeit; afhankelijk van de soort zelfs van februari tot mei. Zijn prachtige, gevulde bloemen hebben iets weg van een roos en zijn meestal rood, roos, wit en soms ook tweekleurig. Zijn glanzende, donkergroene bladeren zijn vrij lang en behouden in de winter hun kleur. De camelia staat perfect als eyecatcher in een border, maar kan net zo goed als haagplant, snoeivorm of kuipplant gebruikt worden. Camelia’s in volle grond hebben met een gemiddelde winter geen probleem. Staan ze in pot, dan willen ze binnen op een koele en lichte plaats overwinteren.

Lievelingsgrond?

Zuurminnend Neutraal Kalkminnend
Hortensia’s bemesten en verzorgen.

Hortensia’s bemesten en verzorgen.

Hortensia’s zijn planten die lang en rijkelijk bloeien. Tijdens deze bloeiperiode hebben ze uiteraard voldoende voeding nodig.

De magnolia voeden voor een weelde aan bloemen

De magnolia voeden voor een weelde aan bloemen

Magnolia’s zijn een van de oudste bomen ter wereld. De dinosaurussen hebben nog magnolia’s zien bloeien want er zijn fossielen van miljoenen jaren geleden gevonden. Het is een prachtige boom, de magnolia, met haar zachte tinten wit en roze. Een ware aandachtstrekker in de tuin. En niet moeilijk te onderhouden met de juiste voeding.

De ideale bemesting voor uw siertuin.

De ideale bemesting voor uw siertuin.

De energie die uw planten nodig hebben om goed te groeien en te bloeien halen ze uit de bodem. Om te voorkomen dat uw tuingrond ‘arm’ wordt en dat uw planten dus op hun honger blijven, is het belangrijk om de voedselreserves regelmatig aan te vullen.

Hoe rhododendrons, azalea’s en andere zuurminnende planten bemesten?

Hoe rhododendrons, azalea’s en andere zuurminnende planten bemesten?

Planten zoals rhododendrons, azalea’s, heideachtige, pieris enz. gedijen niet overal even goed, ze stellen erg specifieke eisen. Op hun verlanglijstje staat eerst en vooral een zure grond en verder stellen zij ook een aangepaste voeding erg op prijs.

Producten