Citroenboom

Citrus limon - Rutaceae

Je wil een aandachttrekker voor op het terras? Probeer dan ‘ns een citroenboompje. In ons klimaat gedijt zo’n boompje prima als kuipplant en je kan er heel lang van genieten. De blaadjes blijven mooi frisgroen en het bloeit het hele seizoen. De bloemen ruiken bovendien overheerlijk en de citroenen die er later aan groeien kunnen gewoon gegeten worden.  Zodra de nachtvorst verdwenen is, kan een citroenboompje buiten staan, liefst op een zonnig plekje zonder tocht en wind en met zijn voetjes in een voedselrijke en vochtige grond. Overwinteren wil het citroenboompje op een lichtrijke, koele maar vorstvrije plaats.

Lievelingsgrond?

Zuurminnend Neutraal Kalkminnend
Zeg niet zomaar potgrond tegen DCM-potgrond!

Zeg niet zomaar potgrond tegen DCM-potgrond!

Planten verpotten, zaaien, stekken en vermeerderen van uw lievelingsplanten is geen kunst, met de juiste middelen en grondstoffen is succes verzekerd!

 
Planten in potten op het terras

Planten in potten op het terras

Hoe correct oppotten en onderhouden?

Dipladenia in pot!

Dipladenia in pot!

Wat een prachtige kleurrijke plant is de dipladenia en echt op elk terras en elk balkon staat hij prachtig. Jong of oud, je kan genieten. En zo’n plant vergt helemaal niet veel verzorging. Met de juiste potgrond is hij helemaal tevreden. En dat maakt jou dan weer blij.

Verzorging en bemesting van laurier.

Verzorging en bemesting van laurier.

Laurier is een plant afkomstig uit het Middellandse Zeegebied waarvan de geschiedenis terug gaat tot de tijd van de oude Grieken. Deze aromatisch plant die zich heel goed in kuipen laat telen en zich ook in allerlei vormen laat knippen heeft zo haar eigen wensen.

De hele zomer die heerlijke, zwoele Mediterrane sfeer op uw terras.

De hele zomer die heerlijke, zwoele Mediterrane sfeer op uw terras.

Een gezellig terras, een fris drankje, warme zonnestralen op uw huid en een heerlijk geurend briesje, zo voelt iedereen zich goed in z’n vel. Voor planten zal hetzelfde gelden.