Aubergines kweken is helemaal niet moeilijk

Aubergines kweken is helemaal niet moeilijk

Aubergines zijn erg lekker en smaakvol. Ze zijn heerlijk wanneer je ze grilt in een lekkere lasagne of pasta. Of gebruik ze als blokjes om te wokken. En het opkweken van die aubergines is helemaal niet moeilijk. Dat kan zowel in pot als in de volle grond.

Kweek je in een pot, kies dan wel een pot die ruim genoeg is, zodat de wortels zich kunnen ontwikkelen. Dat is belangrijk, want wat onder de grond gebeurt qua wortelgroei, zie je boven de grond dubbel en dwars terug.

Een aubergine vraagt nogal wat van een potgrond. Hij wil een lekkere bodem met de juiste zuurtegraad en een goede zachtwerkende voeding en vitamientjes.

Kies voor DCM Ecoterra® Groenten & Kruiden, dan heb je gegarandeerd een grote opbrengst. Deze potgrond is specifiek samengesteld voor de behoeftes van deze planten met zeewierkalk, organische voeding voor minimaal 100 dagen en, heel erg belangrijk, heel veel extra goede mineralen en sporenelementen, die extra vitamientjes.

Zorg er voor dat je de aubergines voeding geeft met DCM Meststof Groenten & Kruiden. Deze zachtwerkende organische meststof geeft de aubergines continue de juiste voeding af naar de behoefte van de plant en vrucht.

Wist je dat:

De aubergine oorspronkelijk uit het land Myanmar komt. In het verre oosten is de plant dan ook duizenden jaren bekend. De naam stampt af van het woord 'vatinganah', wat in het sanskriet “plant die winderigheid geneest” betekent. Het werd na ene lange weg door de Fransen verbasterd tot aubergine.

 

Belangrijke aandachtspunten:

  • De aubergine heeft voldoende warmte, licht en ruimte nodig. Snoei daarom goed, er mogen maar een paar zijtakjes aan zitten.

  • Goed bestoven bloemen (de paarse) leveren grotere vruchten op.

  • Aubergines hebben best wat warmte nodig. Het is dan ook belangrijk ze op een zonnige plaats te zetten. Gebruik eventueel een kweekkas om de plant heen. Onder glas zijn de eerste aubergines eind juni al te oogsten. Buiten moet je iets langer wachten.