Gebruik feromonen om de kersenvlieg op te sporen!

Gebruik feromonen om de kersenvlieg op te sporen!

Kersen zijn natuurlijk heerlijk. En je kan er zo veel mee. Lekker op een zomerse dag een schaaltje kersen in de tuin. Of je maakt er een goede kersenvlaai van. En als toetjes zijn ze samen met yoghurt ook verrukkelijk.

Maar er liggen gevaren op de loer bij het kweken van je eigen kersen. Allereerst moet je zorgen voor de juiste bodem en voldoende groei met de juiste voeding.

De kersenvlieg is een vervelende plaag die je kersen behoorlijk aantast. Je kan de aanwezigheid van de kersenvlieg opsporen door het gebruik van DCM Rhago-Pheromone® en DCM Yellow-Trap. Het feromoon is een sexlokstof die de kersenvlieg aantrekt. Ze vliegen op de gele vangplaat waardoor je de omvang van de plaag kan inschatten. Hang wat extra vangplaten zonder geurstof, ze komen immers ook op de gele kleur af.

Hoe en wanneer?

Je kan DCM Rhago-Pheromone® het beste vanaf mei inzetten. Dan komen de eerste troepen kersenvliegen er al aan. Elke verpakking bevat 2 feromonen. Het feromoon blijft wel 6 tot 8 weken actief waardoor je met een verpakking de hele periode waarin de kersenvlieg actief is van mei tot augustus kan overbruggen.

Toepassingsperiode DCM Rhago-Pheromone®*

J F M A M J J A S O N D
                           

toepassingsperiode ideale toepassingsperiode

*De toepassingsperiode en levenscycli zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Jaarlijkse variaties zijn niet uit te sluiten.

Tip: Wil je een grotere opbrengst? Denk er dan ook eens over na om een DCM Bumblebee Nest in te zetten. De hommels zijn bij weer en wind actief, bestuiven elke plant en zorgen zo voor een grotere opbrengst van je kersenboom.