Planten in potten op het terras

Planten in potten op het terras

Hoe correct oppotten en onderhouden?

Kies de juiste pot

Kies een voldoende ruime pot zodat de plant nog plaats heeft om nieuwe wortels te maken. Maak ook enkele drainagegaten onderaan in de pot.

Leg onderaan in de pot een laag DCM Hydrokorrels. Dit zorgt voor de drainage van overtollig water. Planten die met hun wortels constant in water staan, worden onvermijdelijk ziek. Bovendien maakt een laag DCM Hydrokorrels de pot een stuk lichter waardoor hij makkelijker kan verplaatst worden.

Keuze van de potgrond

Om te vermijden dat u grote planten in potten elk jaar moet verpotten, is het belangrijk een potgrond te gebruiken die een aantal jaren goed blijft. bevat naast hoogwaardige veensoorten en voldoende voeding ook kokosvezels die minder snel verteren en maakt dat de potgrond langer zijn structuur behoudt. Extra klei zorgt er voor dat de potgrond beter voedingselementen en water vasthoudt.

Hoe gaat u te werk?

1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 

Vergeet planten in pot niet bij te bemesten ...

De meststof in de potgrond is als basis bedoeld. Wil u langer resultaat, gebruik dan na een zestal weken om de 14 dagen DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten. Uw planten zullen op die manier langer bloeien en langer hun mooi groen blad behouden.

DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten

DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten

Voor de bijbemesting van terrasplanten en mediterrane planten