Aanleg Onderhoud

Planten in potten op het terras

Hoe correct oppotten en onderhouden?

Kies de juiste pot

Kies een voldoende ruime pot zodat de plant nog plaats heeft om nieuwe wortels te maken. Maak ook enkele drainagegaten onderaan in de pot.

Leg onderaan in de pot een laag DCM Hydrokorrels. Dit zorgt voor de drainage van overtollig water. Planten die met hun wortels constant in water staan, worden onvermijdelijk ziek. Bovendien maakt een laag DCM Hydrokorrels de pot een stuk lichter waardoor hij makkelijker kan verplaatst worden.

Keuze van de potgrond

Om te vermijden dat u grote planten in potten elk jaar moet verpotten, is het belangrijk een potgrond te gebruiken die een aantal jaren goed blijft. DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten bevat naast hoogwaardige veensoorten en voldoende voeding ook kokosvezels die minder snel verteren en maakt dat de potgrond langer zijn structuur behoudt. Extra klei zorgt er voor dat de potgrond beter voedingselementen en water vasthoudt.

Hoe gaat u te werk?

1

Bedek de bodem van de pot met een laag  DCM Hydrokorrels. Deze korrels beletten dat de drainagegaten dicht zullen slibben met potgrond of plantenwortels.

2

Maak de DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.

3

Haal de plant uit de oude pot en maak de wortels voorzichtig los, waarbij u zoveel mogelijk oude potgrond verwijdert. Zorg dat de wortelkluit, vóór het verpotten voldoende vochtig is.

4

Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.

5

Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond. Dit bevordert de groei van de plant na het verpotten. Eventueel kan u de pot afstrooien met DCM Hydrokorrels, dit voorkomt het opspatten van potgrond bij het water geven en zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt.

Vergeet planten in pot niet bij te bemesten ...

De meststof in de potgrond is als basis bedoeld. Wil u langer resultaat, gebruik dan na een zestal weken om de 14 dagen DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten. Uw planten zullen op die manier langer bloeien en langer hun mooi groen blad behouden.

Anderen lazen ook deze tuintips

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!