Onderhoud van je border na de zomer

Onderhoud van je border na de zomer

De zomer zit er weer op. Het najaar komt eraan en dan denken veel mensen: “hoef ik niet meer zoveel te doen in de tuin” en dat is helaas niet zo. Juist nu is het moment om je planten extra te vertroetelen, waardoor ze in het voorjaar sterker zijn, beter zullen groeien en gezonder zijn. Zodat je vervolgens ook minder last hebt van luizen of schimmels.

Waarom is het zo belangrijk en is dat geen fabeltje? Nee, dat is een fabeltje. Vroeger was het najaar de belangrijkste periode om je planten te planten.

Waarom? De bodem is warm, er zit nog veel vocht in en alle energie gaat naar de wortels. Je wortels ontwikkelt zich goed en wanneer je plant in het voorjaar weer begint te groeien, heeft het een goed ontwikkeld wortelgestel. Waardoor je een sterke gezonde plant krijgt.

Het is belangrijk dat je niet alleen de normale meststof gebruikt, maar juist DCM Tuinmeststof Najaar. Daarin zit een extra hoge concentratie kalium en dat is belangrijk om je plant sterker te laten worden, gezonder te laten zijn, voor de winter.

Je moet het vergelijken als vitamine C. Wij nemen vitamine C in om een weerstand op te bouwen tijdens de winter. Kalium doet hetzelfde voor je plant tijdens de winter. Het zorgt ervoor dat er een sterke, gezonde plant in het voorjaar staat. Die snel groeit, groter wordt, mooier wordt en beter bestand is tegen ziektes.