Zeg de kale plekken in uw gazon vaarwel

Zeg de kale plekken in uw gazon vaarwel

Kale plekken kunnen een gazon behoorlijk ontsieren. Ze zijn vaak het gevolg van een strenge winter, een droge zomer of een te zware belasting van uw grasmat. Een verticuteerbeurt laat soms ook haar sporen na, om nog maar te zwijgen van overenthousiaste huisdieren of ongewenste bezoekers zoals mollen. Door snel en doeltreffend te reageren, voorkomt u dat deze plekken ingenomen worden door mos of onkruid.

Hoe gaat u te werk?

1

Maai het gazon en maak de grond van de kale plekken indien nodig wat los.

2
3

Strooi een dunne laag van dit mengsel over de kale plek.

4

Druk of rol lichtjes aan.

5

Begiet indien nodig en voorkom dat de grond tussen 2 gietbeurten uitdroogt.

Kwaliteitsproducten voor een spoedig herstel

Voor het herstellen van uw gazon, gebruikt u best een aangepast graszaadmengsel. DCM Graszaad Riparo® herstelgazon is samengesteld uit grassoorten die erg vlug kiemen en snel een dichte zode vormen. De fijne, maar toch sterke grastypes nestelen zich probleemloos en onopvallend in een bestaand sier-, speel- of sportgazon. De kale plekken kleuren in een mum van tijd weer groen en uw gazon herwint zijn oorspronkelijke schoonheid.

DCM Graszaad Riparo® is ideaal voor het inzaaien van kale plekken, maar kan ook perfect gebruikt worden om een heel gazon mee door te zaaien, bijvoorbeeld na een verticuteerbeurt. Let er wel op dat u de verpakking goed schudt voor u met het mengsel aan de slag gaat. Op die manier worden de verschillende grassoorten goed gemengd en bekomt u een optimaal resultaat.

Een ander, superhandig product dat u bij het herstellen van uw beschadigde grasmat ongetwijfeld zeer goede diensten zal bewijzen is DCM Vivimus® Gazon. Met dit organisch bodemverbeterend middel kan u molshopen en andere oneffenheden in uw gazon snel en eenvoudig uitvlakken.

Wanneer u bij het in- of doorzaaien het graszaad vervolgens mengt of afdekt met DCM Vivimus® Gazon, bevordert u niet alleen de kieming van de zaadjes, maar voorkomt u bovendien dat ze wegwaaien of opgepikt worden door de vogels. Graszaad kiemt namelijk het best als het lichtjes afgedekt ligt.

Tip

Om te grote kleurverschillen tussen de bestaande grasmat en de nieuw ingezaaide zones te vermijden, zaait u best ook deels over het bestaand gazon.

DCM Vivimus® Gazon

DCM Vivimus® Gazon

Bodemverbeteraar voor het herstellen of aanleggen van gazons