Onderhoud

Orchideeënpracht in uw woonkamer met DCM!

Orchideeën zijn epifyten, ze groeien in de natuur op bomen en rotsen. Het zijn planten die dus geen klassieke potgrond nodig hebben om te groeien. Toch is het nuttig uw orchideeën om de 1 à 2 jaar te verpotten.

Om uw orchideeën te verpotten kiest u best een aangepast substraat bestaande uit boomschorssnippers, gemengd met hoogwaardig mosveen. Dit laatste dient om water en voedingsstoffen vast te houden. De boomschors dient als drainagemateriaal en vasthechting voor de wortels. is een mengsel dat aan deze eisen voldoet.

Tips

Bij het verpotten van de plant, zeker niet hard aandrukken. Wortelbeschadiging geeft aanleiding tot bacterieziekten en verrotting. Het is aangewezen om de eerste 2 dagen niet aan te gieten met water. Zo kan eventuele beschadiging aan de wortels verkurken en wordt verrotting voorkomen.

Snoei na de bloei de bloemstengel tot op het 3e oog, hierdoor krijgt uw orchidee gemakkelijk een tweede bloeibeurt. Neem nadien de bloemstengel volledig weg. Toch kan de orchidee opnieuw bloeien. Daarvoor houdt u uw plant best enkele weken op een koele plaats (< 18 °C) en geeft u gedurende deze periode ook minder water en zeker geen voedsel. Met een goede verzorging nadien zal er vrij snel een nieuwe bloemstengel tevoorschijn komen.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!