Een geslaagde aanplanting? Begin bij de basis!

Een geslaagde aanplanting? Begin bij de basis!

De basis van een geslaagde aanplanting is een goede bodemstructuur. Door te zorgen voor een luchtige, kruimelige bodemstructuur zullen de wortels zich na de aanplanting beter ontwikkelen.

Om van elke aanplanting in uw siertuin een succes te maken heeft DCM een complete bodemverbeteraar ontwikkeld: DCM Vivimus® Universeel.

De aanplanting van uw sierheesters, hagen,buxus,… is het ideale tijdstip om de bodemstructuur te verbeteren. DCM Vivimus® is een veredelde humusbron en dankzij de weldoordachte samenstelling van de verschillende hoogwaardige natuurlijke grondstoffen is het een tonicum voor een gevarieerd en rijk bodemleven, onmisbaar voor een gezonde groei en sterke planten.

De grond houdt het water beter vast en de voedingselementen spoelen minder snel uit. Zeker voor jonge wortels is dat belangrijk. Ze moeten voortdurend voldoende vocht en voeding ter beschikking hebben om uit te groeien tot gezonde, sterke wortels.

Kortom DCM Vivimus® creëert een ideale verhouding tussen lucht en vocht in de bodem zodat de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen en vlot voedingselementen kunnen opnemen.

DCM Vivimus® Universeel is speciaal ontwikkeld om de bodemstructuur te verbeteren en de ideale groeiomstandigheden te creëren.

  • Zware gronden: verbetering van de drainage zodat het water beter wegvloeit
  • Lichte gronden: verbetering van de structuur door de inbreng van humus

Zowel voor planten uit pot als met naakte wortels

De wortels van planten uit pot of container vonden in de potkluit een vertrouwd substraat dat speciaal op punt werd gesteld voor jonge planten. Nu moeten ze zo snel mogelijk doorgroeien in uw tuingrond. DCM Vivimus® zorgt ervoor dat de overgang vlot verloopt en de jonge wortels snel op zoek gaan naar verse grond. Planten met naakte wortel vinden in DCM Vivimus® een ideale voedingsbodem zodat de overgang van kwekerij naar tuin naadloos verloopt.

DCM Vivimus® Universeel

DCM Vivimus® Universeel

Universele bodemverbeteraar voor in de plantput