Onderhoud

Bemestingsadvies voor rozen

Bodemverbetering

De basis van elke mooie roos is een stevig en gezond wortelstelsel. Het is daarom verstandig de bodem optimaal aan te passen aan de behoeften van uw rozen.

Een goede bodem bevat voldoende humus van goede kwaliteit die de inworteling in hoge mate zal bevorderen.

DCM Vivimus® Universeel brengt de bodem in een optimale conditie. Meng 2 delen DCM Vivimus® Universeel met 1 deel uitgegraven grond

Plantenvoeding

Bemest rozen regelmatig met een speciaal hiervoor ontwikkelde rozenvoeding.

DCM Meststof Rozen & Bloemen werd speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van uw rozenplanten te voldoen. Dankzij zijn lange werking van minstens 100 dagen is een heel seizoen een schitterende bloei gegarandeerd.

Deze plantenvoeding is rijk aan kalium voor intense bloemkleuren en sterke planten, het extra magnesium zorgt voor een diepgroene bladkleur.

Dosis: 1-2 kg/10 m2

Onderhoud

In een goede bodem vinden uw rozen humus en de nodige organische stoffen en mineralen. Bovendien groeien ze het beste in grond met een optimale pH of zuurgraad. Voldoende kalk is een allereerste vereiste. Zonder kalk hebben de wortels van rozen het moeilijk voedingsstoffen uit de bodem op te nemen. Rozen zijn dan ook echte kalkvreters.

Geef uw rozen daarom jaarlijks een bekalking met DCM Groen-Kalk®, een snel oplosbare korrelkalk, rijk aan magnesium. Dankzij zijn korrelvorm kan deze kalkmeststof gemakkelijk en schoon worden gebruikt.

 

 

<table class="table table-bordered" "="">

Onderhoud februari DCM Groen-Kalk® 1,5 kg/100 m2 maart - april DCM Vivimus® Universeel (bodemverbeteraar) 40 liter/10 m2 DCM Meststof Rozen & Bloemen 1-1,5 kg/10 m2 juli - augustus DCM Meststof Rozen & Bloemen 1-1,5 kg/10 m2

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!