Lavendel planten

Lavendel planten

Houdt u ook zo van de zuiderse sfeer van diepblauwe lavendelvelden in de Provence ? Geef uw tuin dan moeiteloos hetzelfde zuiderse tintje door het aanplanten van lavendel. Door haar heerlijke geuren en kleuren brengt deze plant spontaan de zon op uw terras en in uw tuin.

Lavendel komt oorspronkelijk uit het Zuiden. Het is een veelzijdige plant: ze is decoratief dankzij de diepblauwe bloemen, ruikt heerlijk en heeft bovendien geneeskrachtige eigenschappen. Deze plant verkiest een plaats in de volle zon en vraagt een goed doorlatende, enigszins kalkhoudende grond met een matig voedingsniveau.

Is de grond te compact en te zwaar, dan kan u de drainage van uw grond vóór het aanplanten verbeteren met DCM Vivimus® Universeel. Dit product zorgt voor een luchtige, goed doorlatende grond.

Bij aanplanting

  • Graaf een plantgat dat ruim dubbel zo groot is als de wortelkluit.
  • Maak een mengsel van één deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® Universeel.
  • Bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van dit mengsel.
  • Zet de lavendel erop en vul verder aan met hetzelfde mengsel.
  • Druk de grond goed aan en geef een flinke hoeveelheid water.

In een bestaande tuin

DCM Vivimus® Universeel kan ook als bodemverbeteraar gebruikt worden bij bestaande lavendel. Door jaarlijks een laag van enkele centimeter DCM Vivimus® Universeel in de toplaag van de bodem te mengen, behoudt de grond een optimale structuur en droogt hij minder snel uit.

Meer info vindt u op deze website:

DCM Vivimus® Universeel

DCM Vivimus® Universeel

Universele bodemverbeteraar voor in de plantput