Onderhoud

Het onderhoud van een vasteplantenborder

Ook uw vaste planten hebben voeding nodig, al hoeft u bij deze planten niet te overdrijven. Kies voor uw vaste planten daarom een degelijke voeding met een lange nawerking.

DCM Meststof Vaste Planten, Klimop & Bodembedekkers werkt traag en geeft schitterende resultaten. De zachte werking en de aangepaste samenstelling met kalium zorgen voor een rustige groei en sterke, compacte planten. Het extra magnesium in deze meststof geeft de bladeren een gezonde, diepgroene kleur.

  • Hogere vaste planten kunnen best gesteund worden. Breng de plantensteunen (beugels, bamboestokken, rijshout) in april, mei aan, vooraleer de planten hun maximale hoogte hebben bereikt. Riddersporen zijn planten die bijna altijd en overal steun nodig hebben.
  • Er zijn een aantal vaste planten die opnieuw bloeien wanneer ze na de bloei drastisch worden teruggeknipt. Dat is onder andere het geval met vele Geraniumsoorten, met Alchemilla en Delphinium.
  • Wanneer u vaste planten wilt verplanten en delen, dan doet u dat best in september of in de periode maart-april. Bij het verjongen snijdt u het oud, verhoute gedeelte weg en plant u de jonge delen opnieuw uit.
  • Het opschonen van uw vasteplantenborder doet u best op het einde van de winter of in het vroege voorjaar. De afgestorven stengels en het wegterend blad beschermen de planten in de winter immers tegen vorst. Ze houden een luchtlaagje vast en zorgen zo voor een natuurlijke bedekking.

Meer info vindt u op deze website:

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!