Onderhoud

Buxus snoeien... doet buxus compact groeien

Als u enkele grondregels in acht neemt, zijn gewone buxusboompjes gemakkelijke planten die door iedereen die dat wil in vorm gehouden en geknipt kunnen worden.

Buxus snoeien doet u in principe uitsluitend in de maanden zonder ‘r’, van mei tot augustus dus. Begin september mag ook nog. De buxus kan zich dan nog voldoende herstellen voor de winter intreedt.

Snoei uw buxus bij betrokken weer of op een schaduwrijke plaats. Wanneer u snoeit bij intense zon, bestaat de kans op bladverbranding.

Gebruik bij het snoeien een vlijmscherpe snoeischaar. Dit geeft veel minder snoeischade. Door uw buxus voor het snoeien nat te spuiten, zal de schaar nog soepeler doorheen de takjes glijden. Dit voorkomt bovendien verbranding van de gesnoeide toppen. Lange hagen kan u best snoeien met een elektrische snoeischaar. Neem de lengte van het blad van de elektrische snoeischaar niet te lang, een kort blad is beter wendbaar.

Begin steeds met de zijkanten en snoei pas nadien de bovenkant van een haag. Voor gladgeschoren hegjes maakt u best gebruik van een touw.

Hoe vaker u buxus snoeit, hoe compacter de structuur van de haagjes en hoe mooier de snoeivorm wordt. Een correcte bemesting na de snoeibeurt zorgt ervoor dat de struiken zich snel herpakken.

Meer info vindt u op deze website:

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!