Aanleg

De aanplanting van vaste planten

Met vaste planten kan u prachtige borders aanleggen. De keuze is nagenoeg eindeloos. Over het algemeen vragen ze weinig onderhoud. Vele van die vaste planten zullen bovendien goed hun mannetje staan in de schaduw. Met vaste planten is het dus verrukkelijk tuinieren.

Vaste planten worden heel vaak in pot geleverd en kunnen dus in principe het hele jaar door geplant worden. Toch zijn het voorjaar en de vroege herfst de beste plantperiodes. Als u vaste planten gaat kopen, let dan vooral op de kwaliteit. Een goede plant is gedrongen, uiterlijk gezond en heeft de pot goed doorworteld.

Om alvast een idee te krijgen van hoe de compositie die u in gedachten heeft er in werkelijkheid gaat uitzien, kan u de planten in hun potten eerst even uitzetten.

Hoe gaat u te werk bij het aanplanten?

1

Dompel de plant met pot en al in een emmer water tot er geen lucht meer opborrelt.

2

Maak een ruim plantgat en vermeng 1 deel van de uitgegraven aarde met 2 delen DCM Vivimus® Universeel, een organische plantaarde die de bodemvruchtbaarheid bevordert en de structuur van de grond verbetert. Bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van dit mengsel.

3

Neem de plant vervolgens uit de pot. Wanneer de wortels onderaan ineengestrengeld zijn, haal ze dan voorzichtig wat uit elkaar. Op die manier kunnen de wortels zich gemakkelijker verspreiden in de met DCM Vivimus® Universeel verrijkte grond en slaan ze sneller aan.

4

Zet de plant in het plantgat en vul verder aan met hetzelfde mengsel.

5

Druk de grond goed aan en geef nog een flinke hoeveelheid water om de grond goed te doen aansluiten.

DCM Vivimus® Universeel is een organische bodemverbeteraar die speciaal ontwikkeld is voor de aanplanting van vaste planten en bodembedekkers. Hij biedt volgende voordelen:

  • hoog gehalte organisch materiaal
  • zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een waterhoudend vermogen
  • bevordert de activiteit van het bodemleven
  • zorgt voor een optimale wortelontwikkeling waardoor uw planten beter aanslaan

DCM Vivimus® Universeel kan ook als bodemverbeteraar gebruikt worden bij bestaande aanplantingen. Door jaarlijks een laag van enkele centimeter DCM Vivimus® Universeel in de toplaag van de bodem te mengen behoudt de grond een optimale structuur en droogt hij minder snel uit.

Meer info vindt u op deze website:

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!