De magnolia voeden voor een weelde aan bloemen - DCM
Onderhoud

De magnolia voeden voor een weelde aan bloemen

Magnolia’s zijn een van de oudste bomen ter wereld. De dinosaurussen hebben nog magnolia’s zien bloeien want er zijn fossielen van miljoenen jaren geleden gevonden. Het is een prachtige boom, de magnolia, met haar zachte tinten wit en roze. Een ware aandachtstrekker in de tuin. En niet moeilijk te onderhouden met de juiste voeding.

Verzuur de grond

Het is bij de magnolia wel belangrijk om elk jaar de grond te verzuren. Het is een zuurminnende boom en die houdt van een zuurdere bodem. Doe dit door in het voorjaar turf of DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten door de grond te mengen. Het voordeel van DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten ten opzichte van turf is dat het veel langer aanwezig blijft in de bodem en de juiste pH waarde zo veel langer behoudt. Bovendien voeg je hiermee ook nog eens extra organische stof, microbieel leven en humus toe, wat de plant zeker ten goede komt.

Voeden van de magnolia

Zorgt dat je de magnolia ook elk voorjaar een beetje voeding geeft. De boom onttrekt gedurende het jaar veel voeding uit de bodem en die reserves moeten aangevuld worden. Dat doe je het beste met DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea. Deze plant wil namelijk ook een aangepaste voeding. De zachtwerkende organische meststof geeft de magnolia gedurende minimaal 100 dagen precies de voeding die zij nodig heeft. Genieten maar, want jouw tuin straalt!

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!