Dipladenia in pot! - DCM
Aanleg Onderhoud

Dipladenia in pot!

Wat een prachtige kleurrijke plant is de dipladenia en echt op elk terras en elk balkon staat hij prachtig. Jong of oud, je kan genieten. En zo’n plant vergt helemaal niet veel verzorging. Met de juiste potgrond is hij helemaal tevreden. En dat maakt jou dan weer blij.

Start met de juiste potgrond

DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten is de perfecte potgrond voor deze dipladenia waarmee je lang van geniet. De potgrond bevat is luchtig van structuur met onder meer extra kokosvezel wat inkrimping voorkomt. Zo geniet u tijdenlang van de plant, zonder de pot telkens te moeten aanvullen met nieuwe potgrond. Bovendien bevat het extra klei. En dat is belangrijk, want bij zonnig weer heeft deze plant elke dag water nodig. Deze plant kan enorm groeien, en heeft daardoor ook veel voeding nodig. Die aangepaste voeding is precies verwerkt in deze potgrond met organische meststoffen. Ja het klopt, u betaalt iets meer qua prijs, maar u geeft ze plant zoveel extra’s, waarvan u versteld zult staan in de zomer.

Voeding geven

Geef de plant 3 maanden na het oppotten of verpotten een extra voedingsbeurt met DCM Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten. De plant onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Deze moet aangevuld worden. Doe dit na het verpotten ook elk jaar wanneer je de plant naar buiten verplaatst. Deze zachtwerkende organische meststof geeft de dipladenia voor minimaal 100 dagen continue voeding.

Met de winter naar binnen

Breng de dipladenia voor de vorst naar binnen. Hij heeft voldoende aan ene plek tussen de 10 en 16 graden. Geef de plant in de winter weinig water, maar laat de aarde niet compleet uitdrogen. Dan kan hij in het voorjaar (april/mei) weer naar buiten.  

Wist je dat

De dipladenia van origine uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Daar groeit hij op grote hoogtes, waardoor hij gewend is om niet de hele dag zon te hoeven. Een plek in de halfschaduw is dus voldoende

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!