Behandelen

Engerlingen en emelten bestrijden in augustus en september

Het najaar is een perfecte periode om emelten en engerlingen te bestrijden. In de zomermaanden hebben de volwassenen kevers (engerlingen) en langpootmuggen (emelten) eitjes gelegd in het gazon. Deze komen nu, in de laatste helft van augustus uit én je moet ze snel bestrijden. Anders vreten ze aan je graswortels. En als je te lang wacht graven de engerlingen zicht dieper in en ben je te laat met bestrijden. Het volgende voorjaar zullen ze dan massaal opkomen en je gazon verruïneren. Pak ze dus tijdig aan.

Gelukkig kan je ze 100% natuurlijk én effectief bestrijden. Dat doe je met aaltjes (nematoden). Die dringen de emelt of engerling binnen en zorgen dat ze stoppen met eten, waarna ze de emelt of engerling doden en zelf opeten. Het zijn wel 2 verschillende plagen dus heb je ook een verschillend aaltje nodig om ze effectief aan te pakken.

Voor het bestrijden van engerlingen in het gazon gebruik je Aaltjes tegen engerlingen in gazon. En voor het bestrijden van emelten in het gazon gebruik je Aaltjes tegen emelten en trips. Je krijgt de aaltjes vers geleverd zodat ze 100% werken. Deze vermeng je gemakkelijk met water en giet je uit over het gazon. De aaltjes doen verder het werk voor je.

TIP Het is belangrijk dat je snel weer een dichte grasmat hebt, zodat er geen ruimte is voor onkruid en mos. Doe dat met DCM Graszaad Plus Herstel. Dat is herstelgraszaad wat al na 1-2 weken ontkiemt en groeit zodat je snel een dichte grasmat hebt.

Je kan ze direct bestellen door hier te klikken.

Engerlingen bestrijden: Aaltjes tegen engerlingen in gazon

Emelten bestrijden: Aaltjes tegen emelten en trips

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!