Aanleg Onderhoud

Gazon in de schaduw herstellen of aanleggen

Wanneer je gehele gazon of een deel ervan in de schaduw ligt vereist het een ander graszaadmensel. Dit geldt ook voor gazons onder bomen om een rij hagen of coniferen. Want je wilt toch dat je gazon er op elke plek even mooi en dicht uit ziet.

Gebruik op deze plekken het speciale graszaadmengsel DCM Graszaad Plus Schaduw. Dit mengsel bevat een zeer sterke graszaad variëteiten die ideaal zijn voor schaduwgazons. Het zorgt voor talrijke ondergrondse uitlopers van de graszaden en  vormt zo een dichte zode en een sterke grasmat. Het resultaat…. Een zeer sterk en fijnbladig  gazon dat ook in de schaduw nog steeds goed groeit en mooi blijft. Dankzij de unieke samenstelling vraagt dit gazon tevens minder maaibeurten.

Gazon in de schaduw herstellen

Gebruik bij het herstellen van een beschadigd gazon ook DCM Vivimus® Gazon. Echt een supergoed hulpmiddel. Wanneer je bij het in- of doorzaaien het graszaad mengt of afdekt met DCM Vivimus® Gazon, bevorder je niet alleen de kieming van de zaadjes, maar voorkom je bovendien dat ze wegwaaien of opgepikt worden door de vogels. Graszaad kiemt namelijk het best als het lichtjes afgedekt ligt.

Gazon in de schaduw aanleggen

Bij het aanleggen van het gazon is het heel belangrijk dat de bodem de juiste structuur heeft en dat je grasplanten direct voldoende voeding krijgen om te ontkiemen en te wortelen in de bodem. DCM Meststof Aanleg Gazon is dan perfect. Dit is namelijk een 2-in-1; een combinatie van meststof én bodemverbeteraar die zorgt voor een snelle inworteling en een goede begingroei.

DCM Organische Meststof voor Aanleg Gazon biedt u het volgende:

  • nadruk op stikstof voor een goede begingroei
  • voldoende fosfor dat de wortelvorming stimuleert
  • zorgt voor een snelle en stevige inworteling van het jonge gras rijk aan organische stof

Deze organische stof wordt door het bodemleven omgezet in humus. Humus verbetert de structuur en het vochthoudend vermogen van de grond waardoor inworteling en het microbieel bodemleven gestimuleerd worden en voedingselementen beter worden vastgehouden.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in