Aanleg

Graszaad in verschillende soorten. Wat verwacht je van jouw gazon?

De functie van je gazon bepaalt de keuze van het graszaad. Een graszaadmengsel kiezen dat speciaal is afgestemd op jouw behoeften, is echt niet moeilijk meer. DCM biedt je een brede waaier aan gazontypes aan.

Heeft jouw gazon een speciaal plaatsje in je tuin en moet het er prachtig uitzien,... hou je van een mooi gazon dat toch de jaarlijkse zomerbarbecue probleemloos overleeft,... krijgt je grasperk weinig licht,...? De graszaadmengsels van DCM helpen je bij de keuze voor het perfecte gazon in jouw tuin.

DCM Graszaad Speel & Sport

Op dit mooi en onverslijtbaar speel-sportgazon van fijnbladige grassoorten kunnen je kinderen en huisdieren ongeremd spelen en stoeien. Dankzij de hoge kwaliteitseisen voor dit mengsel, behoudt de grasmat zijn schoonheid. De gebruikte grassoorten zorgen ervoor dat je gazon snel dichtgroeit, waardoor de kans op onkruid kleiner is.

DCM Graszaad Siergazon

Dit decoratief en stijlvol siergazon bestaat uit zeer fijne blaadjes, type Engels gazon. Door de fijne structuur van het gras zal een dichte grasmat ontstaan. Hierdoor verdraagt dit gazon probleemloos een normale betreding.

DCM Graszaad Schaduw

Sterk, fijnbladig en weinig onderhoud, dat zijn de sterkste troeven van dit schaduwgazon. Wanneer dit gazon in de schaduw is gelegen, zal het gras nog steeds goed groeien. Door talrijke ondergrondse uitlopers vormt dit graszaadmengsel een dichte zode en een sterke grasmat. Dit gazon vraagt minder maaibeurten.

DCM Graszaad Herstel

Dit graszaad kan worden gebruikt voor het herstellen van beschadigde plekken in je gazon en het doorzaaien na het verticuteren. Dit mengsel kiemt vlot waardoor je grasmat er weer als nieuw zal uitzien. Lelijke kale plekken van molshopen, zwembadjes die tijdens de zomer stonden en brandplekken van de barbecue zullen snel verdwijnen. Je gazon zal in een mum van tijd weer prachtig groen zijn.

Vind nog meer advies voor jouw gazon in dit artikel: Gazon aanleggen, onderhouden en herstellen

Kort samengevat

  • DCM Graszaad Speel & Sport voor speel- en sportgazon.
  • DCM Graszaad Siergazon voor een decoratief siergazon.
  • DCM Graszaad Schaduw voor gazons in de schaduw.
  • DCM Graszaad Herstel voor het herstellen van beschadigd gazon.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in