Aanleg

Het allerbeste voor de aanplant met DCM Vivimus®

Voor een mooie boom, een buxus, een rododendron of een rozenstruik van goede kwaliteit ben je al snel een goed bedrag kwijt. Maar je koopt die plant bewust omdat je een plan hebt. Zorg dan ook voor een plan voor de aanplanting. Want je wilt natuurlijk ook jarenlang kunnen genieten van die plant.

Daarvoor is een goed begin veel meer dan het halve werk. Het is ontzettend belangrijk dat de nieuwe boom of plant snel en goed inwortelt. Zo kan hij snel alle aanwezige voeding en water opnemen om te gebruiken.  Tuinaarde is dan niet voldoende om goed aan te planten. De boom of plant heeft namelijk heel veel organische stof en  microbiële activiteit nodig die de wortels als het ware prikkelen om in te wortelen.

Met DCM Vivimus® ben je daar zeker wel van verzekerd. Deze lijn aan bodemverbeteraars bevat namelijk een zeer hoog gehalte aan organische stof (meer dan 50%). Bovendien zorgt het voor de ideale lucht-waterverhouding waardoor de wortels in de nieuwe bodem sterk en gezond blijven.  De grond houdt het water beter vast en de voedingselementen spoelen minder snel uit. Zeker voor jonge wortels is dat belangrijk. Ze moeten voortdurend voldoende vocht en voeding ter beschikking hebben om uit te groeien tot gezonde, sterke wortels.

DCM Vivimus® is de aanplantgrond van professionele kwaliteit voor jouw tuin

In proeven werd aangetoond dat DCM Vivimus® de ideale wortelomgeving creëert voor een goede weggroei van jonge bomen. De wortels groeien sneller uit met langere wortels en meer fijne actieve haarwortels. Sterkere takken, meer bladeren en bloemen en meer vruchten bij fruitbomen zijn hiervan het resultaat bovengronds.

Er zijn overigens meerdere varianten Vivimus®. Zo is er DCM Vivimus® Universeel,  DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten, DCM Vivimus® Rozen & Bloemen en DCM Vivimus® Groenten & Fruit.Waarom? Omdat een plant net als je huisdier is. Zoals een kat andere voeding wil dan een konijn, zo wil een rododendron een andere grond dan een roos of een buxus. Lees er alles over in het artikel “de beste aanplant grond voor mijn plant”.

DCM Plantputmethode

1

Graaf om te beginnen een plantsleuf die ruim dubbel zo breed is als de wortelkluit (minimaal 30 cm breed en 50 cm diep).

2

Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® Universeel.

3

Bedek de bodem van de plantsleuf met een flinke laag van dit mengsel en zet de planten erop.

4

Plant de ‘boompjes’ nooit meer dan 3 cm dieper dan ze in de kwekerij stonden. U kan dat gemakkelijk vaststellen aan de verkleuring op het stammetje.

5

Vul daarna het plantgat met het resterende mengsel.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in