Aanleg Onderhoud

Laat je grond testen

En ontvang een professioneel tuinadvies op maat.

Bij diverse DCM dealers kan je terecht voor een analyse van je grond. Met speciale testapparatuur wordt de pH-waarde (zuurtegraad) en de voedingswaarde van je grond gemeten. De aanwezige voeding in je grond en de juiste zuurtegraad zijn namelijk van levensbelang voor je gazon en andere planten in je tuin. Het gras en je planten hebben echt voeding nodig om te blijven groeien en bestand te zijn tegen zwaar weer, veel betreding en ziektes en plagen. Kom dus snel naar de winkel voor een grondtest!

 

  1. Kies of je de grond van je gazon of siertuin wilt testen.
  2. Schep op 3 plekken 2 eetlepels grond en doe dit in een zakje of (jam)potje. Schep op een diepte van 4-8 cm.
  3. Tijdens deze grondtest wordt die grond met speciale vloeistof gemengd om de voedingstoestand en de pH-waarde te testen.
  4. Met deze grondtest geven wij je dan een professioneel tuinadvies over die voedingstoestand en de pH-waarde en wat je kunt doen om deze te verbeteren.

Zo geniet je snel weer van een prachtig, sterk en diepgroen gazon of stralende tuin.

Waarom een grondtest van tuingrond?

De vruchtbaarheid van de grond is van levensbelang voor alle planten in je tuin. De planten nemen via de wortels, vocht en voeding op uit de grond. Wanneer de zuurgraad van de grond niet goed is en er geen voeding aanwezig is, zullen de planten een slecht resultaat geven. Het is lastig om met het blote oog te beoordelen of er voldoende voeding aanwezig is en of de zuurtegraad optimaal is. Daarom meten we de voedingswaarde en zuurtegraad van jouw grond, zodat je een professioneel tuinadvies ontvangt, afgestemd op de omstandigheden in jouw tuin. Heb je problemen in de tuin, zoals mos, plekken gras in de schaduw dat niet groeit of andere problemen? Dan nemen we dit uiteraard mee in het specifieke advies. Zo heb je snel weer een diepgroen gezond gazon.

Zelf je grond testen

Je kan ook zelf je grond testen met behulp van de DCM Bodemanalyse Testkit. Het principe is hetzelfde en middels de bijsluiter wordt je stap voor stap door het proces geloodst. Iedereen kan het! Vervolgens is via de website www.dcm.garden de uitkomst van de meetwaarden in te voeren en zie je jouw persoonlijke advies terug.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster