Behandelen

Mos verwijderen en je gazon direct voeden

Mos in je gazon is erg vervelend. En als je niet oppast verspreidt het zich razensnel. Maar wees gerust. Wij hebben de oplossing voor jouw tuinplezier.

DCM Meststof Gazon Pur® (NPK 8-4-20 + 3 MgO) is een perfect uitgebalanceerde gazonmeststof met een indirecte werking tegen mos. Deze 2-in-1 gazonvoeding pakt het mos tot in zijn diepste weefsels aan en doodt deze vanaf de wortels af. Na een paar dagen zie je al dat het mos verkleurt, geel wordt en afsterft. Je kan vervolgens na een drietal weken met een verticuteerbeurt het mos zeer gemakkelijk verwijderen.

Bovendien bevat DCM Gazon Pur® voor minimaal 3 maanden organische voeding waardoor er, ook na het verticuteren, nog voldoende voeding zal zijn voor een goede hergroei van het gras voor de vorming van een sterke, dichte zode waarin mos geen kans meer krijgt.

Voordelen

  • bevat geen ijzerproducten en maakt bijgevolg géén vlekken op tegels en kleding
  • hoog gehalte aan kalium voor een sterke grasmat, beter bestand tegen betreding, droogte en vorst
  • in MINIGRAN® TECHNOLOGY: het fijne reukarme en stofvrije korreltje dat proper en gelijkmatig uit te strooien is voor een homogene indirecte werking tegen mos overal in het gazon

Denk ook aan het bekalken van je gazon. Mos groeit namelijk lekker op een bodem met een te lage pH waarde. Bovendien kunnen de grasplanten bij een te lage pH de aanwezige voeding niet optimaal opnemen en kunnen ze zodoende niet voldoende weerstand bieden tegen het opkomende mos. Een jaarlijkse kalkbeurt in de winter of het vroege voorjaar brengt de pH (zuurtegraad) van je bodem weer op orde. De grasplanten kunnen weer aansterken en voeding opnemen en mos voelt zich er minder prettig bij.

Bemestingsschema voor een gazon met mos:
Regeling zuurtegraad
oktober - april DCM Groen-Kalk® 1 - 1,5 kg/10 m²
Bemesting
maart - mei DCM Meststof Gazon Pur®* - 1,5 kg/10 m²
juni - juli DCM Meststof Vital-Green Gazon 0,3 - 0,5 kg/10 m²
september - oktober DCM Meststof Gazon Pur®** - 0,5 kg/10 m²

* bij voorkeur te gebruiken bij vochtig weer en een minimumtemperatuur van 10-15 °C
** herhaal een bemesting in het najaar, dan krijgt het mos ook in de winter nauwelijks kansen

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in