Onderhoud

Super snel herstel voor een diepgroen gazon

Na de koude wintermaanden ziet je gras er vaak geel, verzwakt of grauw uit. Verkleurd gras en kale plekken zorgen voor een fletse en levenloze look. Gelukkig is er een manier om je hele gazon snel en effectief te herstellen.

DCM Meststof Gazonstart zorgt voor een snel herstel van gazons na de winter en/of na het verticuteren, met een diepgroen gazon binnen 1 - 2 weken als resultaat. Zo is hij binnen de kortste keren klaar voor de heerlijke lente.

Deze meststof is rijk aan stikstof en speciaal ontwikkeld voor het herstellen van een beschadigd gazon na de winter of na het verticuteren. DCM Meststof Gazonstart heeft een professionele formule die ook gebruikt wordt op sportvelden en door hoveniers. Zo’n diepgroen en sterk gazon wil jij toch ook? Zodat je lekker buiten op jouw gazon kunt tafelen, de huisdieren er voluit op kunnen lopen en de kinderen en kleinkinderen er op kunnen spelen en ravotten, zonder dat je bang hoeft te zijn voor een beschadigd gazon

Dankzij een perfect evenwicht tussen snelwerkende en langwerkende stikstof krijgt uw gazon ogenblikkelijk voldoende voeding voor een snelle startgroei of hergroei en beschikt het ook meteen over een aangepaste hoeveelheid stikstof met lange nawerking om de vlotte startgroei gedurende lange tijd vol te houden. Een dichte en gezonde grasmat geeft bovendien minder kansen voor mos en onkruid om zich te nestelen.

Dankzij de MINIGRAN® TECHNOLOGY is DCM Meststof Gazonstart uiterst gebruiksvriendelijk:

  • 100 % stofvrij = volkomen geurloos en proper
  • wordt niet opgeraapt bij het maaien
  • gelijkmatige verdeling = homogene groei

Extra tip: zaai je kale en dunne plekken in het gazon in het voorjaar altijd door. Zo heb je een dichte grasmat waar weinig tot géén ruimte is voor mos en onkruid. Gebruik DCM graszaad Riparo® Plus voor snelle kieming.

Wist je dat?

Wist je dat DCM Meststof Gazonstart een afgeleide formule is van de meststof die in het voorjaar wordt gebruikt op sportvelden zoals voetbal-, korfbal- en rugbyvelden? Lees hier het verhaal van Guus Meijer, voorzitter van de velden-commissie voetbalvereniging MMO Hoogmade, over zijn ervaringen met DCM gazonmeststoffen voor zijn velden.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in