Onderhoud

Waarom je gazon bekalken?

Onze tuinbodems zijn van nature vaak aan de zure kant, onder andere door zure regen. In een te zure bodem kunnen de wortels van gazon en andere planten niet genoeg voedingsstoffen opnemen en gaan ze er verzwakt uitzien. Kalk ontzuurt de bodem. Het is dus slim om regelmatig kalk te strooien.

Kalk remt de natuurlijke verzuring van je gazon. In te zure grond wordt gras dof en schraal, en komt er ook sneller mos en onkruid in. Laat het zover niet komen!

Je gazon heeft behoefte aan kalk

Gazon is één van de planten die zich helemaal thuis voelt in een kalkrijke bodem. Als de grond te weinig kalk bevat (te zuur is), kan het er verzwakt gaan uitzien. Er zullen dan kale plekken ontstaan, waar mos en onkruid hun kans zien om te groeien. Regelmatig bekalken is dus de boodschap!

DCM Groen-Kalk® brengt de zuurtegraad van je gazonbodem perfect op peil, zodat je gras een heel jaar lang alle nodige voedingsstoffen krijgt.

DCM Groen-Kalk®

DCM Groen-Kalk® is rijk aan magnesium, wat zorgt voor een diepgroene kleur van je gazon. De egale korrels zijn snel en gemakkelijk te strooien en ze vallen bovendien snel uit elkaar.

  • Oplosbare korrel
  • Ontzuurt de grond
  • Betere opname van de voedingselementen in de bodem
  • Verrijkt met 15% magnesium voor een diepgroene kleur
  • Toepasbaar in de biotuin

Wanneer kalk strooien?

Een gazon bekalk je het beste jaarlijks. De winter of het vroege voorjaar zijn goede momenten zodat de kalk zijn werk heeft gedaan tegen de tijd dat het gras gaat groeien. Je kan DCM Groen-Kalk® bij elke temperatuur toepassen.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in