Video

Kwalitatieve potgrond met waterkristallen - DCM Potgrond Aquaterra®

Planten hebben een goede potgrond en voldoende water nodig. DCM Potgrond Aquaterra® DCM bevat naast een organische bemesting ook waterkristallen die het water langer vasthouden. Deze potgrond is daarom ideaal voor bloembakken of potten die lange tijd in de zon staan en snel uitdrogen.

 

Wanneer je in de zomer lang in de zon werkt is het belangrijk om veel water te drinken, en dat is voor jou planten niet anders. Naast een kwalitatieve potgrond hebben ze zeker als ze in de volle zon staan ook voldoende water nodig.

bundelt die 2 noden in 1 kwaliteitsproduct. Deze potgrond bestaat uit de allerbeste grondstoffen zoals tuinturf, turfstrooisel en klei en een uitgebalanceerd mengsel van organische meststoffen. De potgrond blijft elastisch, behoudt zijn structuur en geeft gedurende 100 dagen geleidelijk zijn voedingselementen af.

Dit resulteert in een gelijkmatige groei en een rijke bloei. Bovendien zijn er waterkristallen aan toegevoegd en dat is een erg slim verhaal. Waterkristallen zijn polymeren die 100 keer hun eigen gewicht aan water kunnen opslaan. Ze zuigen het water eerst op en geven het dan stelselmatig vrij aan de wortels die beschikken zo over een eigen waterreservoir. Gedaan dus met elke dag water geven

Maar hoe begin je er nu best aan.
Kies een pot of bloembak met gaten in de bodem en bedek die bodem eerst met DCM Hydrokorrels. De Hydrokorrel verbetert op die manier de drainage.
Daarna maak je de potgrond goed los en vul je de pot gedeeltelijk op. Zorg dat je voldoende ruimte overlaat voor de wortelkluit. Maak vervolgens de wortels voorzichtig los. Vul nu verder aan, druk aan en begiet flink.

 en DCM Hydrokorrels vormen zo de ideale combinatie voor prachtige terras- of perkplanten die lang in de zon staan of voor potten en hanging baskets die moeilijk bereikbaar zijn en je moet ze minder vaak water geven

 

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!