Video

Hoe een hommelnest installeren? - DCM Bumblebee Nest

Een slechte bestuiving kan zorgen voor een slechte oogst. Het DCM Bumblebee nest/hommelnest zorgt voor een optimale bestuiving van uw groenten en fruit moestuin

Hoe installeer je best ?

Doe de doos open en haal met beide handen voorzichtig het nest uit de doos. Onderaan zit een platte witte citerne met een zwarte dop. Verwijder de dop en plaats voorzichtig het nest opnieuw in de doos. De hommels kunnen nu aan het suikerwater in de citerne. Sluit de doos en zet ze onder een beschutting vlakbij je moestuin of boomgaard uit de volle zon en uit de regen.

Bij eerste plaatsing na de aankoop mag je het hommelnest openen na 1,5 tot 2 uur. Aan de voorkant van de doos verwijder je vervolgens het zegel. Daaronder zit een schuifje. Beweeg het schuifje naar links zodat de uit- en invliegopening open staat. Nu kunnen de hommels aan hun werk beginnen. Wanneer je het schuifje naar rechts beweegt kunnen de hommels enkel invliegen. Dit is van toepassing wanneer we het nest willen verzetten en we moeten zorgen dat alle hommels weer thuis zijn.

Wanneer alle hommels binnen zijn moet het schuifje naar midden geplaatst worden zodat alle openingen gesloten zijn. Indien het nest verplaatst wordt dient het 2 dagen gesloten gehouden te worden. Zodat de hommels zich opnieuw kunnen heroriënteren.

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in