Video

Orchidee verzorgen en water geven


Orchideeën zijn subtropische planten en doen het het best bij een kamertemperatuur van zo'n 20 tot 22 graden. De orchidee behoort tot één van de allergrootste plantenfamilies op aarde. De plant vraagt wel licht maar kan niet in de volle zon. Dan verbranden zijn bladeren. Hoeveel water je de plant geeft is afhankelijk van het jaargetijde. In de zomer geef je hem één keer in de 5 tot 7 dagen en in de winter één keer in de 10 dagen. Dat kan je doen door hem te vernevelen. De orchidee is in staat om zowel via de bloem, blad als wortel het vocht op te nemen. 

Naast water heeft hij ook voeding nodig. Dit is de DCM Orchideeënsubstraat. Het zijn best wel lastige planten, ze zijn wat kritisch. Dit is een organische, hele zachte voeding die zorgt voor gezonde wortels, mooi glanzend blad en een sterke plant. De orchidee vindt het ook heerlijk om gedompeld te worden. De voedingsstoffen moeten juist door de wortels worden opgenomen. Vervolgens even laten uitekken. Tijdens de zomermaanden doe je dit elke maand. Tijdens de wintermaanden eens in de twee maanden. Als ze prachtig volop in bloei staan mag het zelfs elke week. 

DCM Orchideeënsubstraat is het beste voor het potten of verpotten van de orchideeën. Dit aangepaste substraat bestaat uit een mengsel van boomschorssnippers en hoogwaardig veenmos. Die boomschorssnippers zorgen voor drainage en voor de hechting aan de wortels. Het veenmos is er juist voor om water- en voedingsstoffen vast te houden. 

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster