Video

Stekken maken van planten

Er zijn natuurlijk altijd planten waar je dol op bent en waarvan je er graag meer zou willen hebben. Neem bijvoorbeeld deze fuchsia die ik net uit de tuin heb geplukt. Je kunt ze vermeerderen door te stekken, zaaien, scheuren of afleggen. Kortom, het vermeerderen van jouw favoriete planten is mogelijk. En als je het goed aanpakt, is succes verzekerd.
Belangrijk is de potgrond voor je jonge planten. Deze DCM Potgrond Zaaien & Stekken heeft een fijne structuur die zorgt voor een goede balans tussen vocht en lucht in de grond. Bovendien bevordert het de wortelontwikkeling en kieming van zaadjes en stekken.
In het voorjaar vul je je potjes met deze potgrond, of je kunt een zaaibakje gebruiken. Daar gaan dan de zaadjes of stekken in. Dit is niet alleen goed voor de stekken en zaadjes, maar ook voor groenteplanten. Druk de stekken stevig aan, geef een beetje water en zet ze dan donker weg, niet direct in de volle zon om verbranding te voorkomen. Na een maand of twee drie zul je zien dat de stekken beginnen te wortelen en groeien. Wanneer ze volledig geworteld zijn, kun je ze uit de pot halen en in je tuin planten.

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster