Video

Tomaten kweken en bemesten

Je gaat je leven beteren; meer groenten en meer fruit. Je wil weer onweerstaanbaar zijn in je zwembroek en bikini. Goed plan natuurlijk! Wat hoort daarbij? Tomaten van eigen bodem. Hoe pak je dat aan?
Wist je trouwens dat de tomaat eigenlijk een vrucht is, en die valt onder de nachtschadefamilie. Hij komt uit Zuid-Amerika en toen was het tomaatje gewoon nog geel. Vandaar dat het in Italië 'pomodoro' heet, ofwel 'gouden appeltje'. 
Je hebt verschillende soorten tomaten; je hebt klimtomaten, trostomaten, vleestomaten en struiktomaten. En juist die laatste doen het heel goed in een pot. Het zaaien van tomaten doe je grofweg vanaf eind maart/half april tot half mei. Vanaf half mei/begin juni kan je dan je gezaaide tomatenplanten in de volle grond uitplanten. Ja kan natuurlijk ook het zaaien overslaan en direct planten kopen.

En juist als je gaat planten dan is bemesten erg belangrijk. In deze DCM Meststof Tomaten zit veel kalium. En kalium zorgt ervoor dat de tomaten goed sappig zijn, dat je hele sappige en stevige tomaten krijgt en dat je dus niet van die melige dingen krijgt.  Twee lepels in het gat, beetje doormengen, de plant pakken en stevig aandrukken.

Deze meststoffen zijn bovendien 100% organisch en dus ook heel goed voor de aarde. Vanaf augustus kan je ongeveer gaan oogsten. Tomaten houden van veel zon maar juist wat minder van regen. 
Zijn er trouwens niet nog meer van dit soort meststoffen? 

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster