Video

Tuin bemesten: wanneer en hoe?

Is het bemesten van je tuin nodig? En wanneer doe je dit? 
Net als wij mensen voeding en water nodig hebben om te groeien en te blijven leven, hebben bomen, planten, bloemen dat natuurlijk ook nodig. Net als wij willen planten een uitgebalanceerde voeding. Zeg maar de schijf van vijf voor planten. 

Als je je planten gaat voeden gaan ze niet enkel goed groeien en bloeien maar worden ze ook veel sterker. Daardoor zijn ze minder vatbaar voor allerlei ziektes en plagen en heb je dus ook minder luizen en schimmels in je tuin. 

DCM Meststof Siertuin is een goede voeding voor je hele tuin. Er zit magnesium in voor een mooie bladkleur. En er zit kalium in. Dat zorgt niet enkel voor stevige planten, maar ook voor prachtige kleuren van de bloemen. De voedingsstoffen in deze Minigran wonderkorreltjes worden hee gelijkmatig afgegeven. En omdat ze zo klein zijn vallen ze heel makkelijk door je planten heen op de grond, juist daar waar ze moeten zijn. 

Als je dit geeft dan hebben je planten voor meer dan 100 dagen de juiste voeding, zonder kans op verbranding. Wanneer geef je de eerste bemestingsbeurt? Dat doe je ongeveer in maart/april. Na ongeveer 90 dagen geef je een tweede bemestingsbeurt. Door die twee onderhoudsbeurten geef je je tuin een volleidg jaar een prachtig bloeiseizoen.

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster