Duurzame innovatie als hoogste goed

Om onze missie in de praktijk te brengen, gaan onze R&D-afdeling en onderzoekscentrum Scientia Terrae vzw dagelijks aan de slag om onze producten te testen en nieuwe innovaties te ontwikkelen. Dankzij hun intensieve analyses brengen we alleen de meest efficiënte oplossingen op de markt. Daarmee is de belasting op het milieu het kleinst, en dat is precies wat we willen bereiken: producten die de natuur zowel op korte als lange termijn ten goede komen.

Een voorbeeld van productinnovatie is onze MINIGRAN® technologie die wordt toegepast voor de productie van onze organische en organisch-minerale meststoffen. We ontwikkelden minikorreltjes waarin de voedingselementen uit organische grondstoffen vervat zitten (stikstof, fosfor, kalium, magnesium en sporenelementen).

Deze voedingselementen komen - eens in de grond – gefaseerd vrij door microbiële activiteit. Microbiële activiteit staat in relatie met de plantengroei en zo komen de voedingsstoffen in onze producten dus pas vrij wanneer de plant er echt behoefte aan heeft.

Ook onze bodemverbeteraars en potgronden worden continu geoptimaliseerd met de juiste organische meststoffen, kalk en andere waardevolle bestanddelen per toepassing of plant voor optimale bodemvruchtbaarheid. Voortvloeiend uit onze eigen onderzoeken en testen lanceerde DCM daarnaast twee biostimulanten, welke zorgen voor vitalere planten en activatie van het wortelstelsel

Vorig jaar lanceerden we een gloednieuwe lijn vloeibare meststoffen, bestaande uit 98% natuurlijke ingrediënten aangevuld met 2% micro-organismen en sporenelementen, zodat de producten ook gebruikt kunnen worden in biotuinen. Seizoen 2021 brengen we dan weer een uitgebreide lijn potgronden bestaande uit 100% natuurlijke grondstoffen op de markt.

Wist je dat?

Wist je dat we vanuit onze plantenkliniek samen met meer dan 20 onderzoeksafdelingen van universiteiten en proefstations in België, Nederland en daarbuiten werken? Ook praktijktesten bij tuinders en op sportvelden in de 45 landen waar we actief zijn, zijn erg belangrijk om onze producten steeds te verbeteren, net zoals het intern en over de grenzen heen delen van de kennis die onze DCM adviseurs daarbij vergaren.

SDG 12.2:
Het duurzame beheer en het efficiënte gebruik van natuurlijke hulpbronnen realiseren.