DCM Nederland steunt zwerfvuilapp HelemaalGroen

Plastic flesjes in bermen, sigarettenpeuken in parken… Zwerfvuil is een doorn in het oog van heel wat gemeentes en kom je helaas maar al te vaak tegen. Gelukkig zijn er tal van bewonderenswaardige initiatieven die de strijd tegen zwerfvuil aangaan. Eén daarvan is de gratis app HelemaalGroen.

Wat is HelemaalGroen?

HelemaalGroen is er voor iedereen die wil helpen het zwerfvuil in de wereld te verminderen. Of je nu al lopend, fietsend of rijdend in een scootmobiel zwerfvuil verzamelt, alle beetjes helpen! Het doel? Nederland Helemaal Groen te maken én houden. Doordat je “live” kan zien wie waar aan het helpen is, word je gemotiveerd om de handen uit de mouwen te steken. En dat werkt! In 2021 is met de app meer dan 220.000km aan wegen schoongemaakt!

Installeer de HelemaalGroen app

Hoe werkt de HelemaalGroen app om jouw omgeving schoon te houden? In de gratis app is zichtbaar waar zwerfvuil is opgeruimd. Als je bij aanvang van je opruimactiviteit de app activeert en na afloop de route opslaat, dan verschijnt deze als een groen lijntje op de kaart van Nederland. Na een maand verkleurt het groen naar oranje, na twee maanden naar bruin en is het tijd om de route opnieuw te lopen. Simpel dus!

DCM is trotse sponsor van HelemaalGroen

Wat in de Achterhoek ontstond als een lokaal initiatief met 7 deelnemers, groeide in enkele jaren tijd uit tot een nationale ANBI Stichting dat DCM een erg groen hart toedraagt. “De kernwaarden van DCM zijn o.a. innovatie en duurzaamheid, en deze combinatie vinden we helemaal terug in de opzet van de HelemaalGroen app. We zetten dan ook graag mee onze schouders onder dit fantastische initiatief om zo de wereld een beetje groener te maken.”

Doe je met ons mee?

Meer informatie vind je terug op de website van HelemaalGroen, waar je ook de gratis app kan downloaden: www.helemaalgroen.nl

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster