Bestrijding van rupsen in de sierteelt, groenteteelt en fruitteelt

FlorBac® bevat sporen van de insectpathogene bacterie Bacillus thuringiensis ssp. aizawai en bestrijdt zo rupsen in groente- en fruitteelt, sierteelt en bosbouw.

Doelgroep

Bladvretende rupsen, spinselmotten, satijnvlinders, wintervlinders. FlorBac® is werkzaam tegen alle rupsenstadia.

Werkingsprincipe

Bij het verspuiten van het biologisch insecticide FlorBac® (waterdispergeerbaar granulaat WG), in combinatie met water, komen de sporen van de insectpathogene bacterie op de bladeren terecht. Rupsen die op dat moment van de bladeren eten, zullen niet alleen het bladmoes opeten maar ook de sporen. Deze komen vervolgens terecht in het spijsverteringskanaal van de rupsen waar ze afgebroken worden tot toxines die op de darmwand binden. De rupsen verliezen hun eetlust (stoppen met eten en veroorzaken dus geen schade meer), de darmwand wordt doorboord en de rupsen sterven na enkele dagen.

Dankzij de zeer specifieke en selectieve werking kan FlorBac® ingezet worden tot aan de oogst (veiligheidstermijn 0 dagen). Bovendien is FlorBac® niet schadelijk voor nuttige roofvijanden (insecten en mijten) en hommels.

FlorBac® is toepasbaar in de groenteteelt (bloemkool, broccoli, spruitkool, preien, paprika, kruiden, …), fruit (appel, peer, pruimen, frambozen, stekelbes,…), sierteelt (buxus, beuk, taxus, rozen,…) en de bosbouw.

Zichtbaar effect

Reeds 1 uur na de behandeling treden verlammingsverschijnselen op en stopt de vraat van de rupsen. Hierdoor is er snel geen schade meer aan de planten. Na enige tijd sterft de rups.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst de productinformatie en het etiket, inclusief de passende waarschuwings-zinnen en –symbolen. Toelatingsnummer: 10514P/B. Uitsluitend professioneel gebruik in Belgi