Containerteelt

Tevreden klant uitgelicht: Teler Mark Valentijn over MICRO-MIX en VIVISOL

Teler Mark Valentijn van maatschap Valentijn in Sint-Willebrord (Rucphen) heeft met zijn bedrijf de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. Van oudsher teelde Mark zijn opa al aardbeien onder glas. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid naar 1,5 ha aardbeien onder glas, 4 ha stellingen, 1,5 ha bramen en 3 ha ofwel 900.000 aardbeitrayplanten.

Mark vertelt over zijn ervaringen met DCM MICRO-MIX en :

‘’4 jaar geleden hebben we proeven gedaan met DCM MICRO-MIX en  in de trayplanten. Er werd een vergelijking gemaakt tussen de organisch gebonden sporenmix van DCM en mijn traditionele sporenmix in het substraat. Visueel op het gewas waren hier geen verschillen waarneembaar. Wel ben ik overtuigd geraakt door de metingen die we tijdens deze proef hebben gedaan. Mij stond vooral de ijzer en mangaan verhouding erg aan voor de teelt van mijn aardbeitray- en bramenplanten. Ook de organische oorsprong van het DCM product spreekt mij aan.

Ook VIVISOL is meegenomen in de proeven. Sinds ik  gebruik vind ik de wortels van mijn trayplanten mooier wit/blank. De combinatie  en DCM MICRO-MIX heb ik ook doorgetrokken naar mijn bramenteelt. Ook hier ben ik overtuigd van de meerwaarde van deze combinatie.’’

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Professionele Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!