3 reden om kalk op uw sportveld te strooien

In de winter is het de ideale periode om kalk te strooien op uw sportveld. Maar waarom is kalk zo belangrijk voor uw sportveld?

1. Het verhogen van de zuurtegraad(pH) van de bodem: De opneembaarheid  van veel voedingselementen is gekoppeld aan de pH van de bodem. De grasmat zal bij een lage pH minder snel kunnen herstellen omdat het gras bepaalde voedingselementen niet goed kan opnemen.

2. Het verbeteren van de structuur: Calcium zorgt voor een open  kruimelig structuur van de toplaag, waardoor het waterafvoerend vermogen van de toplaag wordt verbeterd.

3. Voeding voor het gras: Wat men zich vaak niet realiseert is dat Calcium  één van de hoofdvoedingselementen voor gras is. De behoefte  voor een sportveld ligt ongeveer op 50 kg calcium per jaar.  Strooi dus jaarlijks ca 250 kg DCM GROEN-KALK® of DCM ZEEWIERKALK KORREL per veld.

Jaarlijks een gift van 250 kg DCM GROEN-KALK® of DCM ZEEWIERKALK KORREL per veld zorgt er voor dat de pH, structuur van de toplaag en de calciumbehoefte op peil blijft.

Verschil tussen DCM Groen-kalk en DCM Zeewierkalk
Het grote verschil tussen DCM Groen-kalk en DCM Zeewierkalk is het magnesium gehalte.

  • DCM GROEN-KALK® bevat 15% MgO en is wat harder en lost daardoor wat minder snel op.
  • De DCM ZEEWIERKALK KORREL bevat geen magnesium en heeft een hoger% calcium. De korrel is zachter en lost daardoor sneller op. Deze kalksoort is ook toepasbaar in het vroege voorjaar en heeft een snelle werking op de structuur.

Wanneer DCM Groen-Kalk en DCM Zeewierkalk?
Neem minimaal eens per vier jaar een bodemanalyse en let bij het beoordelen op:

  • de pH
  • het calciumgehalte
  • de kalium/magnesiumverhouding 

Deze waardes laten u zien welke kalk voor u het beste werkt. U kunt altijd contact opnemen met een DCM adviseur, zij kijken dan gratis mee en geven u een passend advies.

 

 

Lees hier meer over de voordelen van een goede bodemstructuur.

 

 

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster