Openbaar groen

Bloembollen in openbaar groen zorgen voor een lentesfeer!

Hoe kan u zorgen dat ze volgend jaar weer mooi terugkomen?!

Bloembollen in het openbaar groen zorgen voor een sfeervolle omgeving. De vroege bloei van sneeuwklokken, krokussen en narcissen zijn de boodschappers van de lente! De bollen worden éénmalig geplant en komen ieder jaar terug.

Maar ook bloembollen hebben voeding nodig om reserves op te bouwen voor het volgende seizoen. De suikers gemaakt in de groene delen van de plant en de voedingsmineralen worden na de bloei opgeslagen in de bol.  Het is uitermate belangrijk om het loof pas af te maaien, als het verdord is. Tot die tijd worden de suikers uit blad naar de bol getransporteerd.

Om de voedingstoestand op peil te houden is het slim om vanaf april te bemesten met DCM MIX 2. DCM MIX 2 is een organische meststof  bestaande uit 12 organische grondstoffen. Deze meststof is rijk aan kalium, dit element zorgt er voor dat de bol gezond en sterk de rustperiode ingaat. Verder is het van belang dat de grond niet te zuur is.

De meeste bolgewassen komen van nature voor op gronden met een hoge pH. Om de zuurgraad op peil te houden is het advies om te strooien met DCM SOLAFIDA®. DCM SOLAFIDA® is rijk aan calcium, magnesium en kalium en geeft een lichte verhoging van de pH.

Het onderhoudsbemestingsadvies luidt:
Januari - maart   bemesten met DCM SOLAFIDA®           10 kg per 100 m2
Maart - april       bemesten met DCM MIX 2                    10 kg per 100 m2

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in