Boomkwekerij

Breng calcium, magnesium en pH op peil!

Op veel akkerbouwpercelen volgens de bodemanalyses ligt het calciumcijfer te laag. Calcium is van groot belang: bij gewassen zorgt het voor stevige celwanden en dus een betere kwaliteit. Een tekort aan calcium bij aardappels resulteert in holle harten, losse schillen en bruine plekken.

In de bodem zorgt dit voedingselement voor een optimale bodemvruchtbaarheid en een goede bodemstructuur. Calcium dient in de juiste verhouding aanwezig te zijn in de bodem.  De maatstaaf voor een goede bodemvruchtbaarheid en structuur is de CEC (klei-humus complex). Met de CEC wordt de verhouding positief geladen ionen in beeld gebracht. Calcium, magnesium en kali zijn hier de belangrijkste pijlers en dienen in de juiste verhouding aanwezig te zijn. Vaak ligt calcium te laag ten opzichte van de kali en magnesium.

Als een bodemanalyse uitwijst dat calcium en/of pH te laag is op uw perceel, kunt u DCM ZEEWIERKALK KORREL strooien tijdens of net voor de teelt. DCM ZEEWIERKALK KORREL bevat 45% calcium (CaO) en heeft een neutraliserende waarde van 50.  De korrel is makkelijk te strooien met verschillende strooiers. DCM ZEEWIERKALK KORREL is verkrijgbaar in zakken van 20 kg en in big bags van 600 en 1000 kg.

De adviesdosering is afhankelijk van de bodemanalyse. Contacteer voor een gericht (bemesting)advies uw leverancier of uw DCM adviseur.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in