Calciumbemesting in akkerbouwgewassen

Calciumtekort kan in akkerbouwgewassen een directe invloed hebben op de bewaarbaarheid, ziekteweerbaarheid en opbrengst van het eindproduct. Uit bodemanalyses blijkt op veel akkerbouwpercelen een te lage calcium-beschikbaarheid. Om ervoor te zorgen dat akkerbouwgewassen voldoende calcium op kunnen nemen, zijn er verschillende mogelijkheden.
DCM biedt met de DCM ZEEWIERKALK KORREL de mogelijkheid om vlak voor het zaaien, planten of poten (of in geval van aardappelen, voor het aanfrezen) met een strooibare korrel de calcium-beschikbaarheid op peil te brengen. De DCM ZEEWIERKALK KORREL bestaat uit zeer jonge cocolietenkalk die door zijn jonge leeftijd snel zijn werk kan doen. Deze snelwerkende calciumkorrel is prima strooibaar tot 27 – 30 meter en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Het element calcium is een relatief groot molecuul en wordt voornamelijk opgenomen door de jongste wortels en in het geval van aardappelen ook door de knol. De meeste calcium wordt opgenomen in het begin van de teelt en dient dan ook beschikbaar te zijn. Calcium is in de bodem slecht mobiel en verplaatst zich daardoor moeilijk. Het beste resultaat wordt verkregen zodra de DCM ZEEWIERKALK KORREL zo dicht mogelijk bij de jonge wortels wordt geplaatst. Met 300 – 600 kg / ha breedwerpig kan in elke teelt in de behoefte worden voorzien. Hiermee zijn reeds vele jaren ervaring in de teelt van aardappelen, uien, knolselderij, kool en andere akkerbouw- en groentegewassen.

Waarom calcium brengen in deze zelf-strooibare, snelle, langwerkende en prijstechnisch interessante vorm? Calcium verstevigd celwanden van het gewas en van het eindproduct. Meer stevige celwanden zorgen voor een barrière tegen pathogenen.
Calcium in de vorm van DCM ZEEWIERKALK KORREL werkt snel en ook langdurig voor een calciumbeschikbaarheid gedurende de gehele teelt! DCM ZEEWIERKALK KORREL is een jonge, hoog-reactieve kalksoort die hierdoor snel werkt. Door de carbonaatverbinding van deze kalk is er ook een langdurige werking gedurende de teelt.

DCM ZEEWIERKALK KORREL is verkrijgbaar bij uw DCM-verkooppunt in big bags van 600 kg of zakken van 20 kg.

 

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster