DCM MIX 2 - De ideale voorraadmeststof voor sierteeltgewassen

Sierplanten vragen een zachtwerkende meststof met flink wat fosfor en véél kalium. De meest bekende en tevens meest gebruikte meststof in de sierteelt is DCM MIX 2 MINIGRAN®. De samenstelling van DCM MIX 2 is NPK 7-6-12 + 4 MgO. Deze hoog kali-formule dient als volwaardige basisbemesting en is, mede door de vele aanwezige grondstoffen, zeer zacht voor het gewas.

Het brede grondstoffenpakket zorgt ervoor dat de voeding vrijkomt over 75 tot 100 dagen en werkt daarnaast ook stimulerend voor het bodemleven, dat de organische grondstoffen moet omzetten naar plantbeschikbare nutriënten.

DCM MIX 2 is sinds jaar en dag de "sierteeltmeststof" bij uitstek, zowel voor aanplanting als bijbemesting in kas- en buitenteelten. Naast de traditionele korrel is deze meststof ook beschikbaar in MINIGRAN®, het gebruiksvriendelijke microgranulaat van DCM.

De optimale basisbemesting DCM MIX 2 - NPK 7-6-12 + 4 MgO

  • Lange en gelijkmatige werkingsduur van zowel stikstof (N), fosfor (P) als kalium (K)
  • Gelijkmatige weggroei en uniformer gewas
  • Langwerkende kalium voor hoger takgewicht
  • Zachtwerkend, geen EC-schokken
  • Mag tot vlak voor het planten gebruikt worden
  • Stimuleert het aanwezige bodemleven
  • Vlot toepasbaar, goede strooibaarheid
  • Ook geschikt voor bijbemesting
mix 2 - vrijstelling

Bron: Vrijstellingsproef (DCM MIX 2), Agrolab, Merelbeke, België

Waarom DCM MIX 2 MINIGRAN® voor binnenteelten ?

Veel snijbloemen en snijheesters worden binnen geteeld; hetzij voor het vervroegen van specifieke soorten, hetzij voor het jaarrond kunnen produceren van een constante kwaliteit. Teelten als chrysant, lisianthus, pioen, amaryllis en duizendschoon zijn veel voorkomende teelten onder glas.

Aangezien in deze binnenteelten een heel ander klimaat wordt gehanteerd dan in de buitenteelt, kunnen meststoffen zich anders gaan gedragen. Factoren als temperatuur en vochtgehalte zijn daarbij doorslaggevend en vragen een nauwkeurig inzicht in het releasepatroon van een meststof.

Speciaal voor de binnenteelten heeft DCM een breed scala (mineraal-)organische meststoffen die passen bij de voedingsbehoefte van deze teelten. Door combinaties te maken van meerdere grondstoffen wordt een constante release van voeding gecreëerd over een langere periode. Het minerale bestanddeel zorgt voor een snelle start; de combinatie met verschillende organische grondstoffen zorgt voor de duurwerking, welke meestal ca. 75 - 100 dagen is.

Naast de traditionele korrel is deze meststof ook beschikbaar in MINIGRAN®, het gebruiksvriendelijke organische microgranulaat van DCM.

DCM MIX 3 MINIGRAN®

Wanneer een stikstofrijke formule gewenst is, wordt in binnenteelten veelal gekozen voor DCM MIX 3 MINIGRAN®. Door zijn NPK-formulering – NPK 9-3-6 + 3 MgO – waarbij de focus meer op de stikstof ligt, zorgt DCM MIX 3 in de regel voor een snellere start en meer lengtegroei. Door een uitgebalanceerde opbouw aan grondstoffen en een hoog gehalte organische stof, zorgt ook DCM MIX 3 voor een grote efficiëntie aan voedingsstoffen en wordt voorkomen dat deze uitspoelen.

 

Lees hier meer over onze unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster