Vollegrondsgroente

De optimale basisbemesting voor de aspergeteelt

DCM MIX 5 en DCM NK-MIX zijn organisch-minerale meststoffen samengesteld op basis van een brede waaier aan organische ingrediënten. Dankzij de combinatie van zowel organische als minerale voedingselementen wordt een snelle start met lange organische werking gegarandeerd.
De planten tonen een mooie continue groei, zonder groeistilstand of groeipieken. Bovendien geven DCM MIX 5 en DCM NK-MIX geen zoutschokken. Hierdoor wordt een optimale productie verkregen met sterke, vitale planten. De formule is verrijkt met magnesium (MgO), zodat het gewas mooi op kleur komt en blijft. De beide meststoffen bevatten tevens zwavel (SO3) en calcium (CaO) voor een goede stikstofefficiëntie en sterke planten.

Voeding voor plant én bodem

Naast organische koolstof (C) als energiebron, is stikstof (N) een belangrijke voedingsstof voor het bodemleven. DCM MIX 5 en DCM NK-MIX bevatten tenminste 36% organische stof van gevarieerde oorsprong. Deze organische stof wordt door het bodemleven omgezet in voeding (minerale elementen) en stabiele organische stof (humus). De combinatie van zowel N als C in DCM meststoffen zorgt voor een sterke stimulans van het bodemleven. In een proef met een onbehandeld object was het bodemleven bij het object met DCM bijna 2x zo actief. Bij gebruik van minerale meststoffen die enkel N en geen extra organische stof aanbrengen, is deze stimulatie veel beperkter. Het is wetenschappelijk bewezen dat een gevarieerd en actief bodemleven dé garantie is op een beter bodemevenwicht waarop ziektes minder vat krijgen. In deze omstandigheden zullen de wortels beter ontwikkelen en de planten beter groeien.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in