Hovenier

Het is de kracht van de combinatie! De belangrijkste stappen voor een geslaagde aanplant

De aanplanttijd is weer aangebroken. Maar bij de aanplant van een gazon of een border kan er veel mis gaan. Hoe zorg je nou voor een snelle start en een minimale inboet? Wij hebben het onderzocht en leggen het hieronder uit.

Tijdens de Nationale Demodag Hoveniers in Eemnes in 2018 hebben we verschillende proefvelden aangelegd met verschillende aanplant strategieën:

Proef 1: DCM Methode:

Bodemverbetering: DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL en DCM ACTIVATOR
Onderhoud:
Mei: DCM MIX 2
Aug: DCM MIX 2

Proef 2: Traditionele methode:

Bodemverbetering: Groencompost
Onderhoud:
Mei: Kunstmest: 12+10+18
Aug: Kunstmest: 12+10+18

Proef 3: Niks

Bodemverbetering: Geen
Onderhoud: Geen

De DCM methode bleek in de praktijk het meest succesvol. Het proefveld van DCM slechts een uitval van 1% terwijl het traditionele proefveld meer dan 39% uitval had! Met name de beuken en de Ilex bleven ver achter, hier lag het uitvalpercentage zelfs op 75%!

Voor een optimale start van een aanplant kies je dus "voor de kracht van de combinatie" en voer je onderstaande stappen uit.

1. Verbeter de bodem
Alleen in een optimale omstandigheden zal het bodemecosysteem in staat zijn zich volledig te ontwikkelen. Inbreng van een organisch bodemverbeterend middel creëert de optimale omstandigheden voor de ontwikkeling van een actief bodemleven.

2. Voeg voeding toe
Alleen de bodem verbeteren is niet voldoende. Voor een goede aanslag van beplanting en gazon is het toevoegen van voeding noodzakelijk.

De combinatie van DCM DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL en DCM ACTIVATOR heeft zich door middel van proeven bewezen en zorgt voor:

  • laag uitvalspercentage (minder dan 1%)
  • visueel aantrekkelijke planten
  • nauwelijks onkruiddruk
  • snel gesloten plantvak

 

DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL zorgt voor structuur in de bodem, klinkt niet in en zorgt voor organische stof en daarmee een actief bodemleven. Het zorgt voor een zorgt voor een humusrijke luchtige bodemstructuur met een groot watervasthoudend vermogen, wat zorgt voor een snelle inworteling en een betere weggroei. DCM ACTIVATOR is een organische aanlegmeststof voor zowel het gazon als hagen en plantvakken met 65% organische stof en zorgt voor de eerste voeding en een goede startgroei.

Dit geeft naast weinig inboet:

  • minder arbeidskosten voor het verwijderen van onkruid;
  • een tevreden klant;
  • minder discussies die uitval en problemen vaak met zich mee brengen.

De combinatie DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL en DCM ACTIVATOR is ook los gestort te bestellen. DCM ACTIVATOR is dan al door DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL heen gemengd. Wil je hier meer infomartie over, naam dan contact op met de DCM accountmanager.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in