Kleinfruit

Langwerkende organische meststof voor de blauwe bessen

Om goede kwaliteit te produceren

Het bemesten van blauwe bessen is belangrijk om de plant in een dusdanig goede conditie te laten verkeren, dat er bessen van goede kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Specifiek voor de blauwe bessenteelt adviseren wij de DCM XTRA-MIX1. Deze meststof met NPK-samenstelling 16 – 3 – 8 wordt gepositioneerd als algemene voorraadmeststof voor de buitenteelt. Daarmee is uw aanplant ervan verzekerd dat er over een periode van 4-5 maanden een constante afgifte plaatsvindt, waardoor er ten alle tijden een plant-beschikbare basisgift aanwezig is. De combinatie van organisch en mineraal zorgt voor een snelle start met een constante duurwerking. Door het grote aandeel organische grondstoffen bevat de DCM XTRA-MIX1 geen ‘ballastzouten’ en is uitspoeling nihil, ook bij grotere neerslaghoeveelheden. Daarnaast stimuleert een gift met deze meststoffen het aanwezige bodemleven, wat van belang is voor een gezonde groei.
De formulering in MINIGRAN® (uniform microgranulaat) zorgt voor een perfecte verdeling op de rug met een groot contactoppervlak. Daarmee komen de nutriënten optimaal beschikbaar.
Tot slot telt de stikstof in de DCM XTRA-MIX1 voor slechts 87% mee in de stikstofboekhouding.

 

PRODUCTINFORMATIE

  • combinatie van specifieke grondstoffen van organische en minerale oorsprong voor een extra lange gecontroleerde werking
  • (boomkwekerij)planten worden gedurende 100 – 150 dagen continu en gelijkmatig gevoed
  • in MINIGRAN® TECHNOLOGY: homogeen samengestelde korreltje, toepasbaar in rijbemesting

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in