Hovenier

Plantvakken, hagen en bomen bemesten

De lente is het ideale moment voor het verzorgen van groene en bloeiende plantenvakken. Ook een aangepaste bemesting is van groot belang voor een mooi en langdurig effect.

DCM MIX 2 is dé ideale zachtwerkende meststof met een goede dosis fosfor en véél kalium voor een gelijkmatige continue groei. De unieke samenstelling zorgt voor sterke planten met een goede weestand, intense kleuren van heesters en diepgroene bladeren van hagen en sierplanten.

Waarom de tuinplanten bemesten?

Het bemesten van de siertuin zorgt niet alleen voor meer groei en bloei maar versterkt dus ook de planten tegen ziekten en plagen. Geef je planten daarom een eerste bemestingsbeurt in het voorjaar, gevolgd door een tweede onderhoudsbemesting iets later op het seizoen. Zo geniet jouw klant het hele seizoen lang van een prachtige siertuin.

 

Waarom nu meststoffen van DCM….

In de handel zijn er verschillende soorten meststoffen verkrijgbaar, in diverse vormen. De meststoffen van DCM bieden het grote voordeel dat hun organisch gebonden voedingselementen geleidelijk vrijgesteld worden volgens de behoefte van de plant. Zo krijgen de planten gedurende meer dan 100 dagen de juiste voeding voor een rustige groei zonder verbrandingsgevaar, en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal.

Bovendien wordt de organische stof in deze meststoffen door het bodemleven omgezet in humus. Humus draagt bij tot een kruimelige grondstructuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem. Zo wordt een vlotte inworteling mogelijk en wordt de ontwikkeling van het bodemleven bevorderd.

 

DCM MIX 2

  • NPK 7-6-12 + 4 MgO – MINIGRAN® TECHNOLOGY
  • ideale NPK-verhouding voor rijke bloemzetting, stevige en compacte planten en intense bloemkleuren
  • organisch = zachte en lange werkingsduur (100 dagen), ook geschikt voor gevoelige jonge plantenwortels
  • met 4 % magnesium om geelverkleuring van de bladeren te voorkomen
  • MINIGRAN® TECHNOLOGY= betere verdeling voor uniforme groei en kleur + geen stofdrift op bladeren, bloemen en kledij

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in