Sporenmix conform de nieuwe SKAL-normen

DCM introduceert: DCM MICRO-MIX WHITE. Deze meststof voldoet aan de nieuwste SKAL-normen voor de Nederlandse bioteelt. Sinds februari 2024 zijn alleen gemakkelijk afbreekbare chelaten (IDHA en EDDS) toegestaan, behalve voor ijzer, indien de noodzaak van gebruik van deze trage biodegradeerbare chelaten kan worden aangetoond. DCM heeft speciaal voor deze telers DCM MICRO-MIX WHITE ontwikkeld, een sporenmix op basis van IDHA chelaten.

Wat maakt deze sporenmix bijzonder?

Deze mix is ontworpen als alternatief op DCM MICRO-MIX YELLOW, aangezien het gebruik ervan niet langer is toegestaan voor SKAL-gecertificeerde teelten. Met een unieke samenstelling op basis van IDHA chelaten, biedt het alle essentiële sporenelementen die nodig zijn voor optimale groei en ontwikkeling van gewassen.

Wat onderscheidt DCM MICRO-MIX YELLOW en MICRO-MIX WHITE?

DCM MICRO-MIX WHITE is een uitgebalanceerde mix van de zes belangrijkste en essentiële sporenelementen: boor, koper, ijzer, mangaan, molybdeen en zink. Ideaal voor SKAL gecertificeerde teelten. Met chelaten op basis van IDHA en een MINIGRAN® formulering, biedt deze mix een optimale opname en vrijgave van voedingsstoffen. Bovendien staat DCM MICRO-MIX WHITE op de Dutch Input List en heeft het RHP-certificering.

Aan de andere kant is er DCM MICRO-MIX YELLOW, een vergelijkbare mix van dezelfde zes essentiële sporenelementen. Echter, deze mix is aanbevolen voor reguliere teelten; Het gebruikt chelaten zoals EDTA, EDDHA en DTPA en is bijgevolg niet opgenomen op de Dutch Input List. Het heeft ook de MINIGRAN® formulering voor optimale prestaties en is RHP-gecertificeerd.

Wat zijn de voordelen van beide?

Dankzij de MINIGRAN® formulering worden de sporen gelijkmatig verdeeld over de korreltjes. Dit maakt het product gemakkelijk en efficiënt te gebruiken en te verdelen met doseersystemen en meststofstrooiers. De chelaten voorkomen dat de sporen snel uitspoelen of neerslaan, terwijl de sporenelementen in sulfaatvorm zorgen voor een snelle beschikbaarheid. Door deze combinatie wordt een continue en langdurige beschikbaarheid en afgifte van voedingsstoffen gegarandeerd, zelfs bij gebruik van veenvrije of veenarme substraten en substraten met een instabiele pH.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster