Sterke en groene grasmat in de herfst en winter met DCM MIX 6

Het najaar komt er aan en geleidelijk worden de dagen korter. Wat betekent dit voor de groei en de weerbaarheid van het gras? 

Zodra de dagen korter worden, zullen de celwanden in grasplanten dunner worden. De cel is als het ware uit elkaar getrokken, en het gras wordt lang en dun. Hierdoor wordt het gras kwetsbaarder voor ziektes zoals bijvoorbeeld sneeuwschimmel. Dit proces gaat door totdat de temperatuur te laag is om het gras te laten groeien. Het is dus noodzakelijk om in het najaar, als het gras nog groeit en voedingsstoffen opneemt, het gras sterk en weerbaar te maken voor de winter. Afharden van het gazon is letterlijk het sterk maken van het gras waardoor het weerbaar en gezond blijft. Een goed bemest gazon voorkomt ziekten, heeft minder kans op mosontwikkeling en herstelt zich sneller na vorst, sneeuw of dooi.


Hoe moet ik het gazon afharden?

In september zit de groei nog in het gras en neemt het gras nog voedingsstoffen op. Dit is de juiste periode om ervoor te zorgen dat het gras mooi de winter in gaat. DCM heeft hiervoor de meststof DCM MIX 6 ontwikkeld. Dit is een samengestelde organische meststof met de nadruk op kalium. Door kalium aan het gazon toe te voegen, zullen de cellen zich niet strekken maar zullen deze kort op elkaar gaan zitten, waardoor het gras wordt afgehard. Dit geeft een sterke en gezonde grasmat met veel weerstand tegen ziektes. Ook onkruid en mos hebben minder kans om zich te ontwikkelen door een sterk en dicht gazon.

 

Toepassing: vanaf eind augustus tot en met oktober - 10 kg per 100 m².

 

Oplossing: Een aangepaste najaarsbemesting met DCM MIX 6 NPK 6-3-18 + 3 MgO

  • Nadruk op kalium voor het afharden van de grasmat tegen extreme weersomstandigheden (neerslag, vorst, sneeuw)
  • Met magnesium voor een diepgroene graskleur
  • Stimuleert daardoor de hergroei in het vroege voorjaar
  • Voor een sterkere grasmat in het voorjaar, minder gevoelig voor ziekten en mosontwikkeling

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster