Hovenier

Zomerbemesting van het gazon

Het is juist nu ontzettend belangrijk om gazons opnieuw een stevige voedingsbeurt te geven. Want ze krijgen het zwaar te verduren met veel betreding, droogte en hitte. Ze hebben een gevarieerde meststof nodig met een goede samenstelling stikstof (N), fosfaat (P), kalium (K), magnesium (MgO) en sporenelementen.

DCM heeft speciaal de perfecte oplossing gevonden in de meststof DCM VITAL-GREEN. Deze DCM VITAL-GREEN is de ideale meststof voor gazons, het creëert een gelijkmatige en lange werkingsduur zonder groeistoten. Door een gazon juist te bemesten ontstaat er een gesloten grasmat met minder kans voor onkruiden en ziekten. Tevens stimuleren de meststoffen van DCM het bodemleven, wat zorgt voor een weerbare grasplant. DCM VITAL-GREEN bevat ook magnesium voor een blijvende diepgroene graskleur.

Door de unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY bevat elk korreltje exact dezelfde samenstelling. Deze kleine en stof-arme korreltjes zijn gemakkelijk homogeen te verspreiden en vallen diep in de grasmat voor een egale groei en een perfect resultaat. Extra voordelen dankzij MINIGRAN®:

  • MINIGRAN® = uniek organisch microgranulaat
  • elke MINIGRAN® bevat dezelfde NPK-verhouding (= geen blend) voor een homogeen effect
  • tot 60 % betere verdeling* voor een uniforme grasgroei en kleur
  • betere fosforwerking* voor een diepgroene beworteling en een stevigere grasmat
  • valt diep in het gras dankzij kleine afmetingen en wordt niet opgeraapt bij het maaien
  • perfect stofarm strooibaar, zowel met de hand als met alle professionele meststofstrooiers

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in