Containerteelt

Tevreden klant Jos Swinkels

Plaats: Sterksel
Assortiment: Groot assortiment vaste planten
Website: www.josswinkels.nl
DCM adviseur: Michel Jongenelen

Vaste plantenkwekerij Jos Swinkels is met een jaarproductie van ongeveer 3 miljoen vaste planten een middelgrote kwekerij in het zuiden van Nederland.
Het bedrijf heeft zich sinds 1992 toegelegd op de productie van vaste planten in P9 en P11 potten. Het bedrijf is in 1987 gestart met vollegrondsgroenten aangevuld met de teelt van Violen. Doordat de violenteelt meer plezier opleverde dan de groententeelt is in 1992 geheel overgeschakeld op de teelt van vaste planten in pot. Via veel zelfstudie en vooral veel kijken bij andere bedrijven en praten met collega’s en afnemers heeft de ondernemer zijn kennis opgebouwd. Iedere dag wordt nog bijgeleerd, dat is ook de uitdaging van vaste planten kweken!

De kwekerij bestaat uit 4 hectare containerveld voor de opkweek. De productie van jong plantgoed gebeurt voor 99% in eigen beheer.
Het assortiment bestaat uit ongeveer 350-400 soorten, zowel gescheurde als gestekte en gezaaide planten. Er wordt gebruik gemaakt van een aantal vaste medewerkers, aangevuld met tijdelijke medewerkers in het seizoen.
                                    

Waarom Vaste plantenkwekerij Jos Swinkels overgeschakeld is naar kweken met DCM?
Na een grote proef met DCM t.o.v. de standaard minerale meststoffen kon Jos Swinkels in 2010 al een interessante conclusie trekken. De planten die met de DCM strategie bemest worden, hebben een beter wortelgestel, betere en intensere vertakking en werden iets compactere maar vollere planten. De planten hebben een rustige groei met constant voldoende voeding. Na deze proef waren de resultaten voor Jos Swinkels zo overduidelijk dat meteen voor de gehele kwekerij is overgeschakeld naar deze strategie met DCM. Naast de positieve resultaten op de planten, is deze strategie ook economisch interessant!

Benieuwd wat DCM voor uw teelten kan betekenen? Neem contact op met een van onze adviseurs!

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in