Boomkwekerij

Waarom Christianen Agro Loonwerk gestart is met DCM VIVIFOS® toedienen bij het planten

Al jaren wordt er in diverse teelten gebruik gemaakt van startfosfaat en plaatsspecifieke bemesting.
Een goede startfosfaat zoals DCM VIVIFOS® zorgt voor een snellere en diepere beworteling waardoor de plant beter van start gaat en eerder voedingsstoffen op kan nemen. 

Voorbeelden waar startfosfaat niet meer weg te denken is, zijn: aardappelen, maïs, aardbeien, groententeelt, bloembollen, enzovoort. Deze trend zet alsmaar door en daarom tijd voor extra aandacht in de boomkwekerij.
‘Meer met minder’ en mineralen waar ze gewenst zijn.

Christianen Boomkwekerij en Agro Loonwerk  is hierop ingesprongen door op de plantmachine een drietal granulaatstrooiers te plaatsen waarmee DCM VIVIFOS® toegediend kan worden tijdens het planten. DCM VIVIFOS® is een meststof op basis van organische fosfaat en daarom zacht voor de plant. Het hoeft slechts in een lage dosering toegediend te worden. DCM VIVIFOS® is door DCM’s kleine, homogene MINIGRAN®-vorm goed toe te passen met granulaatstrooiers. Christianen Agro Loonwerk past DCM VIVIFOS® toe op zijn eigen kwekerij en bij een aantal collega kwekers waar Christianen het loonwerk verricht.

In de boomkwekerij en andere sectoren lopen meer initiatieven met startfosfaat VIVIFOS® van DCM. In een aantal sectoren, waaronder sierteelt, containerteelt, groententeelt en bloembollenteelt is DCM hier al jarenlang succesvol mee bezig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze specialisten. 

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Schrijf je nu in