Reststromen als basis voor onze meststof

Zoals elke industrie brengt ook de voedingsindustrie nevenstromen met zich mee. Producten die eerder als ‘afval’ bestempeld worden, maar die via De Ceuster Meststoffen een tweede leven krijgen. Druivenpitten,  tarwegluten, aardappelschillen, verenmeel, bloedmeel, enz… zijn daar een goed voorbeeld van; ze zijn een verrijkend bestanddeel voor organische meststoffen. Door het gebruiken van hoogwaardige nevenstromen draagt DCM bij tot de circulaire economie. Dit wil zeggen dat er geen nieuwe schaarse grondstoffen worden ontgonnen aan de aarde, en dat de nevenstromen in de vorm van kwalitatieve meststoffen terug naar de natuur keren.

DCM is specialist in het ontwikkelen en produceren van organische meststoffen. Daarvoor worden meer dan 30 verschillende gedroogde, stabiele organische grondstoffen van hoge kwaliteit geselecteerd. Deze zijn zowel van plantaardige als dierlijke origine.

DCM ontwikkelt hiermee een klein homogeen samengesteld korreltje via de specifieke MINIGRAN®] technologie. Daarmee wordt een stofvrije mestkorrel geproduceerd die – afhankelijk van de toepassing – een andere samenstelling krijgt. Door een brede waaier aan grondstoffen te combineren, elk met hun eigen plantenvoedingswaarde en specifieke werkingssnelheid kan de meststof per toepassing geoptimaliseerd worden mét lange werkingsduur.

Wist je dat?

Wist je dat reeds 75% van onze grondstoffen hoogwaardige nevenstromen zijn uit de voedingsindustrie waardoor er volop ingezet wordt op circulaire economie en er dus geen nieuwe (schaarse) grondstoffen worden ontgonnen? 80% van onze grondstoffen worden bovendien vooral lokaal, in BENELUX, aangekocht om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

SDG 12.2:
Het duurzame beheer en het efficiënte gebruik van natuurlijke hulpbronnen realiseren.

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster