Onderhoud

Palmen voor binnen en buiten

Palmen verdragen schaduw, maar voelen zich op en top in vorm in de volle zon op het terras. Palmen zijn absoluut geen wegwerpplanten. Hen is een lang leven beschoren, op voorwaarde dat je ze de allerbeste potgrond, voldoende water en een aangepaste voeding geeft.

DCM Ecoterra® Palmen bevat kokosvezels waardoor de potgrond zijn luchtigheid behoudt en dat is ideaal voor planten zoals palmen die jarenlang in dezelfde pot blijven staan. Bovendien bevat deze potgrond organische voeding voor de eerste 100 dagen.

Palmen verlangen om de twee weken . Deze evenwichtige en zachtwerkende voeding met NPK-getal 6-4-7 bevat naast organische voedingselementen ook sporenelementen, waardoor boor en ijzer. Zij zorgen voor diepgroene, glanzende bladeren en helpen bruine bladpunten voorkomen.

Tips

Water geven van palmen

Palmen zijn echte zonnekloppers. Het is echter een misverstand dat ze goed tegen de droogte kunnen. In de tropen groeien ze vaak aan de rand van rivieren en waterpartijen waaruit ze volop water kunnen putten. In een pot kunnen ze slechts water uit een klein volume grond benutten. In de zomer komen ze daarom vaak water tekort, met uitdroging tot gevolg. Hou je palmen daarom in de gaten en geef ze regelmatig water. Vermijd echter te veel stilstaand water, want op die manier kweek je luie wortels en wordt de palm gevoeliger voor wortelziekten. Geef jouw palmen in de zomer ook nooit koud water. De palm huivert ervan en de groei stagneert. Geef ze altijd water op kamertemperatuur, ook op het terras.

Binnenpalmen

Voor palmen die in de huiskamer groeien, is een prima vochthuishouding en goede drainage van nog groter belang. Daarom wordt aan de DCM Ecoterra® Palmen naast witveen en kokosvezels ook DCM vulkanische lavakorrels toegevoegd. Deze korrels zorgen voor een optiamele waterverdeling in de pot en vermijden dat de plant natte voeten krijgt. OOk deze potgrond bevat organische meststof voor 100 dagen. Zijn die honderd dagen voorbij, geef je jouw lievelingspalm . Hij zal er wel bij varen.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!